Timpul potrivit pentru a monta anvelopele de iarna

Pe masura ce temperaturile incep sa scada si se indreapta inevitabil catre -10, -20 de grade, exista multe aspecte ce trebuie luate in calcul in ceea ce priveste intretinerea autovehiculelor. Daca multi isi dau masina cu ceara, cumpara tot felul de invelitori care sa o protejeze de inghet sau pregatesc un garaj incalzit pentru ea, nu se ocupa la fel de bine de cel mai important aspect, cauciucurile masinii. A intarzia prea mult cu schimbarea cauciucurilor poate reprezenta o greseala costisitoare, si uneori, chiar fatala.

Multi oameni asteapta pana cade prima zapada si abia apoi se gandesc sa schimbe cauciucurile. Materialul folosit pentru anvelopele de vara le fac periculoase la temperaturi sub 7 grade Celsius. Avand anvelope de vara sau all season, temperaturile scazute pot creste distanta de oprire, pot reduce manevrabilitatea in toate conditiile si, in cele din urma, duc la pierderea controlului asupra functionarii masinii. Toate cele patru anvelope ar trebui schimbate cu unele de iarna, odata ce temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Totusi, schimbarea anvelopei prea curand poate duce la uzura sporita si inutila a anvelopei de iarna, inhiband eficacitatea ei atunci cand chiar va fi necesara.

Anvelopele gresite sau nepotrivite conditiilor de iarna ar putea duce la derapaje si alunecari in afara partii carosabile, insa dincolo de asta, pot pune in pericol viata celor prezenti in masina si viata altor participanti la trafic. Acesta este cel mai bun motiv pentru care toti soferii ar trebui sa achizitioneze anvelopele potrivite, atat ca dimensiune, in functie de tipul masinii, cat si ca textura.

Service roti, vulcanizare mobila sau hotel de anvelope auto | anvelopaieftina.ro

anvelope auto

Desi poate parea o investitie inutila, probabil ca este cea mai importanta investitie care trebuie facuta anual sau o data la cativa ani daca anvelopele de iarna avute nu sunt utilizate. Siguranta masinii si a pasagerilor intr-un mediu rece si alunecos este primordiala, asa ca daca doriti sa beneficiati de aceasta siguranta si sa platiti un pret corect, ar trebui sa cercetati putin site-ul https://anvelopaieftina.ro/. Aici, puteti gasi anvelope auto noi sau second hand, dar si accesorii precum jante din aliaj sau otel. Tot la acest depozit de anvelope puteti avea parte de service roti, vulcanizare mobila sau hotel de anvelope!