Țigla Novatik a participat la cea mai mare expoziție dedicata acoperișurilor din Europa

În perioada 18-21 februarie 2014, compania Final Distribution a participat pentru prima dată la expoziția Roof + Timber International (Dach und Holz) care s-a desfășurat săptămâna trecută (18-21 februarie 2014) în Germania, la Köln. Aceasta este cea mai importantă expoziție din Europa dedicată domeniului acoperișurilor și industriei lemnului și se desfășoară o dată la 2 ani în Germania. În cadrul expoziției au fost prezentate țigla metalică Novatik împreună cu sistemele de jgheaburi și burlane Novatik Ronda și Novatik Quadra.

“Acum doi ani (februarie 2012) am fost prezent la această expoziție în calitate de vizitator și am fost impresionat de numărul mare de expozanți și vizitatori, de atenția cu care expozanții au tratat imaginea standurilor de prezentare, unele dintre ele fiind de-a dreptul spectaculoase și mai ales de dinamica dedicată domeniului acoperișurilor. Acum suntem mândri că la această ediție am fost prezenți în calitate de expozanți cu brandul Novatik, un brand 100% romanesc, un sistem de acoperiș sigur și eficient care se pretează specificului pieței vest-europene, aceasta fiind o piață competitivă și cu apetență la calitate. Siguranța este pe primul plan în țările din Europa occidentală, iar faptul că noi oferim un sistem sigur reprezintă un avantaj competitiv pentru noi. În următorii 2-3 ani ne dorim ca exportul brandului Novatik sa reprezinte o pondere de peste 15% din cifra de afaceri a companiei.Târgurile internaționale dedicate materialelor de construcții au fost și sunt încă evenimente care trebuie luate în considerare. Din nefericire, există o mare diferență în ultimii ani între târgurile din România și târgurile europene. În timp ce la noi s-au prăbușit din punct de vedere al numărului de expozanți și vizitatori, în occident numărul acestora crește constant.” , declară Dan Mircescu, directorul general Final Distribution.

În prezent brandul Novatik se vinde atât pe piața internă, prin intermediul rețelei naționale de peste 100 de parteneri, cât și pe piața externă în țări precum Slovenia, Polonia, Ukraina, Republica Moldova. De asemenea produsele Novatik au ajuns, prin intermediul unor proiecte inițiate de partenerii Final Distribution, în țări precum: Tanzania și Liban. Pentru anul 2014 compania Final Distribution vizează în special exportul pe piața scandinavă a sistemelor de învelitori Novatik. În prima jumătate a acestui an brandul Novatik se va bucura de mai multe upgrade-uri, devenind astfel mai competitiv.

Oțelul din care sunt produse țiglele Novatik este stabil, rezistent și sigur. Oțelul cu acoperirea Colofer® (finisaj mat rugos, 35 microni) – marcă înregistrată a Voest Alpine – are grosimea de 0,5 mm și acoperire de ZnMg de 120 grame/mp. Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o rezistență sporită la coroziune. Protecția oferită de acoperirea de ZnMg asigură un înalt grad de rezistență la coroziune de 4 ori mai mare față de oțelul galvanizat în diferite climate de exploatare. Sistemul de învelitori Novatik – produs în România, prezintă o serie de avantaje care îl recomandă atât pentru construcții noi cât și pentru renovări. Designul țiglei Novatik a fost creat astfel încât să asigure aspectul unei țigle ceramice, dar într-o formă originală.

Final Distribution a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 23 milioane de lei (5,2 milioane de euro), în creștere cu 15 % față de anul precedent, creștere ce a venit în urma extinderii gamei de produse (țigla metalică Novatik) cât și datorită extinderii piețelor de desfacere atât intern cât și extern. Pentru 2014 vor fi o prioritate investitiile în echipamente și solutii IT de ultima generație, care să conducă la creșterea eficienței și calității.