„Think Green: Craciunul Eco” cum putem fi responsabili chiar şi de sarbatori

13 decembrie 2011

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ONG Mare Nostrum a organizat şi în acest an evenimentul „Think Green: Crăciunul Eco”. Acesta s-a desfăşurat pe data de 10 şi 11 decembrie 2011, între orele 11:00-20:00, în Tomis Mall, la etajul III.
Evenimentul a cuprins mai multe activităţi, dedicate mai multe grupuri ţintă.
Târgul Eco Handmade şi-a propus creşterea gradului de conştientizare, atât al populaţiei locale, cât şi al artiştilor handmade participanţi, cu privire la modul în care putem identifica noi soluţii de a fi eco în fiecare zi. De asemenea, în cadrul acestei activităţi, produsele handmade au putut fi admirate şi chiar cumpărate de toţi cei care au dorit să fie originali de Crăciun şi să facă un cadou mai special celor dragi. Din donaţiile de participare ale celor 28 de artişti au fost strânşi 1.075 lei, bani cu care se vor achiziţiona materiale suport pentru instituţiile de învăţământ implicate în concursul "Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!", din anul şcolar 2011-2012.
Parada de costume eco s-a adresat elevilor de gradiniţă şi şcoală generală. În cadrul acestei activităţi au fost desemnate cele mai frumoase costume de Crăciun, cu temă eco, sub forma titlurilor de „Miss Crăciuniţa” şi „Mister Crăciun”. Juriul, format din Manuela Samargiu – Preşedinte ONG Mare Nostrum, Violeta Badea – reprezentant PETROM, Andrei Dumitriu – artist handmade, a avut de ales cele mai bune şase costume din peste 70 de elevi participanţi.
Concursul de scenete eco a vizat elevii de gimnaziu şi liceu, care au realizat scurte scenete, atât legate de probleme de mediu, cât şi de sărbătorile de iarnă. Juriul care a desemnat cele mai reuşit scenete a fost format din Mihaela Cândea – Director Executiv ONG Mare Nostrum şi patru artişti handmade: Adriana Rotaru, Luminiţa Ariciu, Elena Enuţă şi Andrei Dumitriu.
De asemenea, instituţiile de învăţământ au oferit momente artistice, constând în cântece, poezii, colinde şi dansuri. Aceste momente au fost încheiate cu un concert de muzică folk şi colinde susţinut de trupa constănţeană Poze cu Sunet, precum şi de patru elevi ai şcolii de chitară "Flota de Folk", coordonaţi de artistul Walter Ghicolescu: Alina Gabriela Hila, Andrei Midişan, Rareş Petre, Ioan Grădinariu.
"Considerăm că evenimentul a fost unul extrem de reuşit. Ne-am bucurat atât de sprijinul şi prezenţa artiştilor handmade, cât şi de numărul foarte mare al instituţiilor de învăţământ înscrise la activităţi şi sperăm ca aceştia să fie alături de noi şi anul viitor. De asemenea, diversitatea activităţilor a fost foarte bine întâmpinată de vizitatorii din Tomis Mall, care au vizionat cu plăcere evenimentul nostru", a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.
Evenimentul a avut drept scop promovarea unor alternative ecologice specifice Crăciunului, care pot fi adoptate cu uşurinţă de către oricine doreşte să aibă un comportament prietenos cu mediul, chiar şi de sărbători.
Parteneri: Tomis Mall, Asociaţia Handmade România, Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Observator de Constanţa, Mesager de Constanţa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram