Testarea alergologica cutanata

15 martie 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Testarea cutanata Prick este recomandata pentru identificarea substantelor ce pot cauza reactii alergice.

Testarea alergologica cutanata reprezinta un procedeu efectuat cu rolul de a depista sau confirma prezenta unor alergii. Se realizeaza prin aplicarea unui extract de alergen pe piele, fie prin razuire sau intepare, astfel incat sa permita expunerea si urmarirea reactiei cutanate.

Actiunea se desfasoara intr-un mediu restrans si controlat, in scopul de a gestiona orice eventuala complicatie nedorita si implica, in mod normal, antebratul sau spatele. In conexiune cu istoricul medical si alte analize specifice, aceste teste pot oferi raspunsuri exacte cu privire la posibilitatea ca o substanta respirata, atinsa sau ingerata sa fie cauzatoarea simptomelor alergice.

Obiectivul realizarii testarii cutanate

Informatiile oferite de acest test ofera medicului alergolog rezultatele necesare pentru a elabora un plan de tratament, ce include evitarea alergenului, o medicamentatie specifica sau o imunoterapie. Printre afectiunile ce se pot identifica in cadrul unui cabinet de alergologie Suceava se numara: rinita alergica, astm alergic, dermatita (eczema), alergii alimentare, alergia la latex sau la veninul de albina.

Pacientii care doresc sa verifice daca sunt predispusi la reactii alergice pot opta pentru testarea cutanata Prick sau pot sa verifice acest lucru prin analize de sange (anticorpi – imunoglobina E).

Pregatirea pentru realizarea unui test cutanat

Inainte ca medicul sa recomande efectuarea unui test cutanat, va adresa intrebari pacientului cu privire la istoricul medical, simptomele cu care se confrunta  si medicatia pe care o utilizeaza. Raspunsurile primite ajuta medicul alergolog  sa identifice prezenta unor alergii in familie care se pot manifesta si asupra persoanei in cauza.

Medicul specialist va efectua un examen clinic, pentru a stabili prezenta unei reactii alergice. In anumite situatii, istoricul medical si examinarea clinica pot fi suficiente pentru a stabili un diagnostic. In aceasta situatie nu se mai impune  efectuarea  unui test alergologic cutanat. Dar, sunt frecvente si cazurile in care medicul solicita  testarile cutanate sau cela sangvine pentru a pune un diagnostic corect.

Siguranta testelor

Un test alergologic cutanat este sigur atunci cand este efectuat intr-un mod corespunzator, reactiile sistematice fiind rare. Cel mai frecvent efect advers inregistrat in astfel de cazuri consta in inflamarea si inrosirea mainii, cu usoare mancarimi locale.

Rezultatele eronate pot aparea in foarte putine cazuri, atunci cand nu sunt respectate anumite reguli. Poate fi din cauza faptului ca tocmai au fost consumate anumite alimente, sistemul digestiv descompune treptat proteinele in bucati mici si drept consecinta, proteinele alergene pot fi atat de mici, incat anticorpii IgE nu le pot detecta.

 

In vederea unor rezultate corecte, este foarte importanta colaborarea cu o echipa medicala competenta. In cadrul Alma Clinic, puteti beneficia de o consultatie complexa in urma careia se va stabili diagnosticul si se va elabora un plan de tratament.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram