Terapia cu ultrasunete dupa sarbatorile de iarna face bine

ultrasunete

Ce se intelege de obicei prin terapia cu ultrasunete?

Denumita si ultrasonoterapie, tratamentul prin ultrasunete reprezinta o metoda de natura terapeutica. Este o procedura de mare anvergura, mai ales, in randul masurilor ce tin de fizioterapie.

De altfel, in cadrul acesteia, se poate adauga si electroterapia. Acea terapie ce se folosete de o serie de curentii diadinamici. Si, de asemenea, tot in aceeasi categorie, la fel de utile, ar mai putea fi si alte masuri specifice pentru fizioterapie.

Stii cum functioneaza terapia cu ultrasunete?

Ei bine, din aacest articol poti ajunge la concluzia ca aceasta procedura se bazeaza in mod special pe folosirea unor unde, denumite si ultrasunete.

ultrasunete

Acestea au o frecventa destul de redusa, cuprinsa intre 1 MHz si 3 MHz. Acest lucru inseamna ca emisia lor poate fi clasificata ca fiind de doua tipuri. Vorbim, pe de-o parte, de emisia continua, si pe de alta parte de o emisie pe baza de impulsuri. Cu alte cuvinte, de o emisie intrerupta pentru furnizarea de ultrasunete.

Componenta pentru ultrasunete nu consta doar in majoritatea tipurilor de energie cunoscute. Ea nu este doar o simpla energie de radiatie, ci are si componenta termica. Deci energia termica emanata va contribui la sporirea temperaturii in tesutul cutanat vizat. Astfel, se produce un fenomen destul de interesant. Are loc un dublu beneficiu.

Prin urmare, terapia prin ultrasunete se bazeaza pe o serie de elemente cu efecte adiacente pentru a asigura intreg complexul terapeutic.

Efectul termic in procesul de remodelare prin ultrasunete

Efectul termic sau hiperemizarea presupune atat un efect de tip analgeic, cat si unul metabolic. Datorita faptului ca undele prezinta un grad de reflectie chiar si la nivel osos au o efect benefic si in tratarea fracturilor ori a fisurilor osoase.

Efectul termic are repercursiuni semnificative chiar si asupra fibrelor musculare, ceea ce inseamna ca se poate vorbi si de o componenta musculara. Cu alte cuvinte, procedura prin ultrasunete de la nivelul muscular ajuta la miorelaxarea muschilor, dar si la scadera spasmica a acestora.

Tot aici, efectul antalgeic presupune principalul efect scontat de catre pacient atunci cand doreste sa recurga la aceasta procedura terapeutica. De ce? Pentru ca este unul dingtre cel mai sesizat simptom de catre individ.

Cu toate acestea, cand medicul specialist va recomanda aceasta metoda de terapie isi pune in gand si o multitudine de alte efecte prevazute.