Roti si rotile – criterii importante de selectie a acestora

rotile pivotante

Domeniile de intrebuintare ale rotilor si rotilelor sunt diferite trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici de calitate pentru ca orice cumparator sa aiba incredere in produsele ce se vand in diferite magazine.

Specialistii Tente Romania ofera celor interesati urmatoarele repere dupa care sa se ghideze atunci cand vor sa achizitioneze roti sau rotile indiferent de domeniul in care vor fi intrebuintate fie medical, pentru uz personal, la construirea pieselor de mobilier, etc.

Criterii de urmarit in alegerea de roti si rotile, de la Tente

Baza – cand se discuta despre acest detaliu in general este vorba despre materialul din care sunt concepute rorile si rotilele. Exista mai multe materiale de calitate ce difera in functie de intrebuintare. Rotile care sunt folosite la mobilier au o structura siliconata sau din cauciuc. In domeniul industrial se folosesc rotilele dure care rezista in timp la utilizare continua sau rotile pivotante. Nu toate brand-urile vand produse de calitate, de aceea se recomanda a acorda o atentie deosebita materialului din care sunt confectionate.

Echilibrul –  deoarece capacitatea rotilor sau rotilelor este de a sustine si de a permite mobilitatea diferitelor echipamnte sau dispozitive, ele trebuie sa se afle intr-un echilibru permanent, indiferent de pozitia in care sunt asezate sau viteza de deplasare.

Silentiozitatea  –  rotilele care nu produc zgomot atunci cand sunt puse in miscare sunt de obicei din silicon sau cauciuc. Insa aceasta caracteristica nu prea se regaseste si in randul dispozitivelor care trebuie sa transporte cantitati industriale. Intr-adevar nu este placut ca un dispozitiv pentru deplasarea de marfuri sa scoata zgomot deoarece produce disconfort auditiv perturband locul unde este utilizat.

Eficienta –  cum altfel se poate garanta calitatea rotilor si rotilelor produse de Tente Romania decat prin randamentul final al acestora in mediul lor de actiune. Ulilizarea lor continua si repetata pentru a pune in miscare obiecte, dispozitive, cantitati industriale duce usor la uzare si defectare daca materialul si sistemul de asamblare nu este eficient. Un scaun de birou poate fi un exemplu mai concret in ceea ce priveste rezistenta rotilelor la miscari repetate inainte si inapoi.

Rotile si rotilele puse la dispozitia clientilor de catre Tente Romania sunt disponibila in limita stocului disponibil si pot fi gasite pe tente.com/ro-ro/.