Tendinte amenajari interioare in 2013

7 mai 2013
Autor:
dowmedia08

Indiferent de stilul abordat, de la noncomformism, clasic sau modern pana la cozi sau aerisit trebuie sa recunoastem ca vorba aceia “cate case atatea obiceiuri” se aplica in ceea ce inseamna amenajari interioare.
Foarte important in amenajarea unui interior este realizarea unei coerente a compozitiei. Una dintre solutii este unificarea interiorului prin decoratiuni si accesorii din nuante asortate cromatic indiferent ca se folosesc perne, veioze, tablouri sau alte astfel de accesorii.
Stilul minimalist preferat de foarte persoane pentru amenajari interioare este un stil caracterizat prin piese de mobilier joase. Formele mobilierului sunt simple, cu suprafete fine si o cromatica neutra. Dar este un stil folosit in amenajarile interioare ale spatiilor de dimensiuni mici si este foarte potrivit pentru acestea.
Pentru un stil nonconformist amenajarea interioare ar trebui sa fie asemanatoare unui joc plin de culoare si placere, o invitatie la a experimenta si a imbina tot ceea ce ne place in interiorul unde petrecem timpul.
Indiferent de stilul abordat amenajarile interioare sunt o forma de arta prin care se exprima ceea ce isi doreste fiecare pentru o locuinta, un birou sau orice fel de alta locatie.
Cu ajutorul culorilor putem schimba sau imbunatati discret atmosfera din anumite incaperi ale locuintei. Tonurile pastelate sunt potrivite atunci cand ne dorim o atmosfera sau o tema aparte, spre exemplu “dimineata devreme” cu galben si delicat si verde crud sau “dupa masa tarzie” cu nuante deschise de portocaliu sau piersica.
Culorile tari impun anumite accente, sublineaza trasaturile peretelui sau ale unui colt. Mai demult, casele marilor boieri aveau cate o incapere galbena, una rosie, alta albastra si una verde.Culorile au un efect pozitiv sau negativ din punct de vedere psihologic asupra organismului nostru. Rosul stimuleaza circulatia sangelui, iar albastrul are un efect mai degraba linistitor. Depinde foarte mult ce fel de rosu/albastru/galben/verde alegem. Cel mai bine este, ca inainte de a zugravi peretele cu o anume culoare, sa vopsim un carton mare, sa-l agatam pe suprafata care urmeaza a fi colorata si sa ne facem o idee cum ar arata.
Un prim inceput pentru o schimbare in locuinta este ordonarea si/sau aruncarea lucrurilor inutile de care ne lovim zilnic, dar de care nu avem deloc nevoie. Acel flair unic il putem aduce si in incaperile noastre doar daca pastram lucrurile importante si “vitale” pentru noi.
Decisiv este, in ceea ce priveste aspectul unei locuinte, cum este aranjat mobilierul si cum sunt asortate accesoriile. De asemenea, culoriloe pot iesi foarte frumos in evidenta si prin instalarea diferitelor corpuri de iluminat.
Ce rol joaca invatatura Feng Shui pentru mentinerea unei ambiante placute?
Feng Shui este o invatatura complexa, care nu ne invata cum sa ne simtim bine in propria locuinta, ci si cum sa avem un stil de viata sanatos, in care sa ne simtim fericiti, linistiti si impliniti. Feng Shui are anumite reguli si in ceea ce priveste culorile. De obicei, o amenajare reusita din toate punctele de vedere are la baza regulile invataturii chinezesti. Totusi acestea nu sunt radicale, ele pot fi interpretate in mai multe moduri, in functie de materialele foloste, de culori si de forme.
Culorile pot dezvalui foarte multe lucruri despre o persoana sau un spatiu. Folosite in mod corespunzator culorile, designul si texturile de interior influenteaza in mod pozitiv relatia dintre mediu si ocupantii sai astfel incat orice proiect de design trebuie adaptat specificului mediului respectiv.
Proiectele de design pentru (restaurante, cluburi, spitale sau spatii publice) trebuie concepute in asa fel incat sa contribuie la dezvoltarea unui mediu placut ocupantilor sai. In timp ce intr-un spital trebuie sa creeam un mediu care sa ajute la ridicarea moralului
pacientilor, locurile de distractie trebuie sa-i incurajeze pe clienti sa manance, sa vorbeasca si sa-i faca sa-si doreasca sa petreaca timpul intr-un asemenea loc. La polul opus se afla spatiile de lucru ce trebuie sa dea un imbold focusarii si creativitatii angajatilor.
Exista firme de arhitectura si design cu o bogata experienta in decorarea spatiilor de locuit si nu numai, insa creearea unor interioare practice impun adesea designerului o perpectiva care depaseste sensul primar al culorilor si texturilor. Acesta trebuie sa fie asemenea unor vizionar si sa intuiasca noi sensuri si valente.
Ideal ar fi ca orice proiect sa implice un amplu proces de observare pentru a intelege si determina modul in care oamenii tind sa se comporte intr-un anumit spatiu. Incepand cu miscarile, interactiunile si reactiile oamenilor, toate acestea furnizeaza informatii utile ce trebuiesc prelucrate si transpunse in variante optime de design.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram