Tehnovest face recomandari privind alegerea furtunului de aspiratie. Solutii in magazinul online

tehnovest.ro

O misiune pe cat de simplu de realizat in aparenta, pe atat de complicata in realitate, in fata faptului. Magazinele de profil sunt atat de dezvoltate in prezent incat multi sunt pusi in incurcatura atunci cand sunt intrebati despre caracteristicile furtunului de aspiratie pe care doresc sa il achizitioneze.

Varianta online a magazinelor fizice de profil pare sa fie preferata tot mai mult de cei care au de realizat astfel de cumparaturi din multiple motive. Asa cum este cazul magazinului online Tehnovest.ro, exista posibilitatea de a efectua o cautare rapida, prin filtre speciale, astfel identificand in timp util solutiile optime. Mai mult decat atat, specialistii stau la dispozitie cu servicii de consultata pentru cei interesati, iar descrierile de produs ii pun pe utilizatori in tema legat de compatibilitatea lor cu sistemele ce necesita completare.

Furtunul de aspiratie – recomandari de la Tehnovest

Un furtun aspiratie se poate utiliza in scopuri multiple, insa un rol primordial il ocupa acesta in cadrul utilajelor folosite pentru prelucrarea materialului lemnos. Pentru o colectare cat mai eficienta a rumegusului, e necesar deci un furtun pentru aspiratie cu caracteristici speciale, montat in dotarea unei instalatii de exhaustare functionabile.

Desigur, sunt furtunuri pentru aspiratie pentru rumegus si modele concepute pentru alte tipuri de particule. In fiecare dintre cazuri, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere materialul din care este confectionata spira furtunului, dar si peretele propriu zis al acestuia. Un alt detaliu important este grosimea pe care trebuie sa o aiba furtunul.

Specialistii Tehnovest.ro recomanda ca cele 3 aspecte mai sus mentionate sa fie tratate ca fiind criterii de baza vizavi de o astfel de alegere. De altfel, pune la dispozitia celor interesati o gama variata de furtunuri de aspiratie si in cadrul magazinului mentionat, ce poate fi accesat simplu si fara efort.

Referitor la materialul pe care il are la baza spira furtunului, acesta poate fi reprezentat de otel PVC, carton presat, aliaj de otel si cupru. Depinde aplicatia in care se va folosi, cu toate ca un reper general si recomandat este modelul cu spira din otel intrucat prezinta un nivel mai inalt de flexibilitate, dar totodata si pentru rezistenta sporita pe care o prezinta in cazul in care este supus deformarii.

Cat despre perete, in principiu se poate alege intre PVC si tubulatura cu perete din poliuretan, dupa caz si preferinta. Fiecare in parte prezinta trasaturi diferite, motiv pentru care este ideala raportarea la acesta inainte de a realiza o alegere.

Ceea ce pot spune expertii Tehnovest referitor la grosime este ca joaca un rol vital in dotarea aplicatiilor. In functie de substantele de transportat trebuie sa aiba anumite caracteristici. Spre exemplu, va fi potrivita o grosime de cel mult 0,4 mm pentru perete cand se transporta praf sau aer. Pentru rumegus sau alte particule de dimensiuni mai mari se va alege unul cu perete de 0,6 mm si macar de 0,9 mm in aspirarea aschiilor.

Prin raportare la cele mentionate si o consultanta profesionala din partea specialistilor oricine poate bifa o achizitie corespunzatoare. Pe https://www.tehnovest.ro/ este disponibila gama completa de furtunuri aspiratie.