fbpx

Teava rotunda zincata ofera proiectia de care are nevoie casa ta

teava rotunda zincata

De ce este teava rotunda zincata o solutie ideala pentru realizare de proiecte dure?

Teava rotunda zincata este confectionata din otel. Compozitia „zincata” este datorata faptului ca in cadrul procesului de productie, acest material este supus unui proces de zincare. Astfel, teava rotunda zincata este acoperita cu un strat de protectie din zinc. Acest strat actioneaza ca un scut impotriva agentilor daunatori ce pot conduce la ruginirea acestui materialului, crescandu-i in acealasi timp rezistenta si durata de viata.

Datorita stratului de protectie, tevile de acest gen sunt unele dintre cele mai bune solutii pe care specialistii din constructii le utilizeaza pentru realizarea proiectelor de acest fel, proiecte de calitate si durabile.

Cum trebuie protejata teava rotunda zincata pentru a oferi aceleasi avantaje?

Stratul protector de zinc este cel care face ca teava rotunda sa fie una dintre materialele speciale ale domeniului. Pentru a se pastra proprietetile intacte, stratul protector de zinc nu trebuie deteriorat. Astfel, aceasta teava trebuie combinata cu alte materiale cu care este utilizata doar prin procesul de infiletare. https://marola.ro/216-teava-rotunda-zincata
teava rotunda zincata
In cazul in care teava rotunda este supusa sudarii, linia de sudura va distruge stratul de zinc de-o parte si de alta, ajutand ca rugina sa isi faca aparitia, rezultatul fiind calitatile materialului se pierdute. In cazul in care sudarea este ultima solutie, este recomandat ca acest material sa fie vopsit cu o vopsea bogata in zinc. Aceasta va opri preoceul de ruginire.

Cele mai cautate proiecte pentru acest material

Datorita faptului ca are o rezistenta deosebita la presiuni mari, teava rotunda zincata se foloseste in cadrul proiectelor in care se transporta fluide si gaze non-agresive. Pentru acest domeniu, astfel de materiale se folosesc pentru realizarea retelelor specifice transportului apei calde si reci, dar si pentru realizarea multor altor proiecte.

De asemenea, si in domeniul constructiilor pentru realizarea de stalpi metalici se mai utilizeaza acest material.

Toate aceste utilizari se datoreaza in special faptului ca folosirea acestui material ofera proiectului respectiv o rezistenta si o calitate pe masura. De asemenea, teava rotunda trasa are si un raport intre calitate si pret foarte bun, deoarece procesul de zincare la ii ofera toate calitatile necesare.