Teava rotunda sudata este structura de rezistenta a oricarui proiect

Odata cu explozia imobiliara a aparut si necesitatea utilizarii de materiale cat mai rezistente, insa accesibile ca pret. Astfel au aparut materialele de constructie din ce in ce mai versatile, cu proprietati si structuri dintre cele mai deosebite, perfecte pentru realizarea de case, blocuri sau cladiri de birouri durabile si eficiente.

Ce este teava rotunda sudata?

Teava rotunda sudata este un material metalic utilizat in constructii, ce detine o serie de atribute ce il fac extrem de cautat de specialisti. Teava este confectionata prin montarea unor fasii de tabla succesive, ce trec in repetate randuri prin niste role speciale, ce le ofera in final forma circulara. Ulterior, marginile fasiilor de talba sunt sudate printr-o portiune continua de sudura.

Care sunt proprietatile si utilizarile pe care teava rotunda sudata le are?

Acest material este destinat utilizarii in constructii, nefiind potrivit pentru transportul fluidelor sau gazelor de niciun fel. Teava rotunda sudata are o serie de proprietati care o fac unul dintre cele mai cautate materiale ale momentului pentru proiectele din constructii:

Rezistenta crescuta – Teava rotunda sudata are o durabilitate considerabila, oferita pe de o parte de forma circulara, cunoscuta din principiile fizicii drept o forma cu o rezistenta extrem de mare la presiuni puternice, iar pe de alta, de sudura continua ce lipeste foile de tabla din componenta sa.

Utilizari variate – Materialul este potrivit atat pentru industria auto, cat si pentru proiecte mai ample, precum constructia de stalpi sau cadre metalice, intarituri sau chiar diverse elemente de design.

Standardele indeplinite – Teava rotunda sudata este un element de constructii supus la numeroase standarde de calitate, care garanteaza utilizatorului calitatea si rezistenta proiectului inceput.

Pastrarea proprietatilor fizice ale materiei prime – in special pentru ca nu este tratata in niciun fel teava rotunda sudata pastreaza aceleasi calitati fizice ale materiei prime din care este confectionata si permite o analiza clara a beneficiilor pe care le poate oferi oricarui proiect.

Exista, asadar, o serie de beneficii deja foarte bine cunoscute, care servesc drept motive suficient de bune pentru specialistii in constructii, ca sa opteze pentru teava rotunda sudata atunci cand au de ales intre mai multe tipuri de materiale metalice. Ce nu trebuie insa pierdut din vedere la Teava rotunda sudata este faptul ca utilizarea acesteia este destinata exclusiv constructiilor. Este nu a fost creata in scopul de a fi conductor de lichide sau gaze de orice fel, ci de a servi drept piesa componenta a diferitelor proiecte de constructie.
Faptul ca poate fi achizitionata in mai multe diametre diferite este un avantaj extrem de mare pentru teava rotunda sudata, fiind un produs foarte fiabil si raspunzand mai multor tipuri de nevoi. De asemenea, peretii propriu-zisi pe care ii are o bucata de teava rotunda sudata pot avea, la randul lor, grosimi diferite. Astfel, daca proiectul desfasurat necesita construirea unei structuri care trebuie sa reziste la presiuni foarte mari, se va opta pentru un tip de teava rotunda sudata cu pereti mai grosi. Daca dimpotriva, primeaza greutatea mica a structurii, se va opta pentru un tip ce material cu pereti mai subtiri.