fbpx

Team building pentru echipele de vanzari

Poate mai mult decat in alte parti, proverbul Unul pentru toti si toti pentru unul se aplica extrem de bine in cadrul echipelor de vanzari. Acest domeniu, mai competitiv si mai solicitant decat alte zone de activitate, necesita o serie de transformari, atat la nivelul indivizilor implicati cat si a echipelor. Tocmai de aceea, programele de team building sunt deosebit de binevenite in acest context – dupa cum vom arata in randurile acestui material. Etapele de training, de perfectionare, cursurile standard, cunoasterea produselor sau serviciilor puse spre vanzare nu sunt intotdeauna suficiente. Descopera aici astfel de programe de team building prin Vertical Adventure, care sa se poata personaliza si adapta intr-un mod corect, conform caracteristicilor propriei tale echipe de vanzari !

E bine stiut ca puterea de vanzare, ca si profesie, e influentata de spiritul de echipa, de colaborarea dintre diversii membri ai departamentului de vanzari (in diferite companii sau firme). Daca o astfel de persoana de vanzare este afectata intr-un mod emotional, acest lucru poate sa infecteze echipa sau mare parte a ei – fara indoiala apoi, rezultatele vor reflecta acest trend negativ. Prin contrast, un vanzator motivat, entuziasmat, poate sa sporeasca starea generala – prin calitati ca si increderea de sine, stima de sine – chiar si simpla afisare a fericirii este aproape contagioasa! Mergand mai departe, putem observa ca performantele, modalitatile de lucru, abilitatile cuiva pot de asemenea sa ii motiveze pe cei din jur – e demonstrat faptul ca petrecand timp alaturi de profesionisti (daca esti deschis), vei imbunatati numeroase aspecte proprii.

Asadar, programele de team building nu mai au nevoie de prea multa promovare in acest segment – moralul le va fi ridicat, isi vor dezvolta abilitati noi de comunicare si de vanzare, conducandu-le spre un mai mare succes. Astfel, expertii ce organizeaza astfel de serii de team building outdoor (sau indoor) ii vor face pe participanti sa inteleaga importanta fiecarui membru din echipa, pentru atingerea succesului. Se va arata cum fiecare participant are un impact semnificativ asupra echipei si de asemenea, asupra altor participanti, ca indivizi. Fiecare cuvant pe care il spunem, modul in care il rostim, chiar si atitudinile tacute pot sa ridice sau sa coboare starea cuiva de langa (cat si performantele sale). Acest lucru se aplica si oamenilor din vanzari (cat si intregii echipe).

Astfel, intr-un program de team building corect configurat, oamenii vor putea:
– sa recunoasca influentele negative si ce efect au acestea
– sa ia masuri pentru a le elimina sau a le transforma
– sa sudeze echipa
– sa se relaxeze
– sa joace roluri diverse in echipa
– sa identifice si alte probleme decat cele mentionate anterior
– sa ii cunoasca pe cei din jur
– sa se autocunoasca
– sa fie motivati
– sa isi descopere limite le
– sa isi imbunatateasca si intareasca relatiile.

Prin diverse activitati individuale sau de echipa, intr-un cadru natural nou, inedit, nefamiliar, printr-un scenariu atent gandit, se vor putea imbunatati aceste aspecte, pentru echipele de vanzari din diverse segmente si de pe variate piete. Performanta fiind varful piramidei, spre care se va urca intr-un ritm potrivit, eficient echipei. Pentru mai multe detalii, acceseaza oferta de team building prin Vertical Adventure si configureaza-ti propriul program !