fbpx

Tablourile quilling din hârtie colorată nu sunt doar pentru copii! Şi adulţii îşi pot ocupa timpul în mod plăcut şi relaxant

Din ce în ce mai multe persoane adopta tehnica quilling de relaxare şi de ocupare a timpului în mod plăcut şi totodată eficient. Sunt persoane care când aud pentru prima dată acest termen nu reuşesc să îl asocieze cu nimic, însă şi cadre didactice, artişti plastici sau persoane care au acest hobby care ştiu exact de ce este nevoie pentru a realiza lucrări de succes în acest sens.

Tehnica quilling este o metodă de decorare a spaţiului în care locuiesc oamenii sau a obiectelor pe care aceştia le folosesc, ce implică rularea, modelarea şi lipirea benzilor de hârtie în mai multe forme pentru a crea modele decorative. Tehnica quilling sau tehnica benzii de hârtie necesită multă răbdare, imaginaţie şi simţ estetic, hârtie colorată de bună calitate şi rezultatele vor fi excepţionale.

De ce anume ai nevoie pentru a pune bazele unui hobby ce implică tehnica quilling?

Sunt persoane care îşi vând creaţiile quilling online sau la diferite târguri de mărtişoare sau de creaţii handmade, dar şi persoane care fac acest lucru de plăcere, persoane care îşi dezvoltă o pasiune în acest sens. Pentru a începe să creeze diferite felicitări sau creaţii quilling, persoanele interesate au nevoie de:

  • hârtie colorată de cea mai bună calitate;
  • adeziv;
  • instrument de rulat (special sau de tipul unui creion, beţişor de bambus, scobitoare);
  • pensetă, pieptene, şablon pentru quilling.

Hârtia pentru quilling trebuie să fie de bună calitate, în culori şi nuanţe distincte, adezivul să fie de bună calitate, să nu lase urme, să existe şi un flacon cu aplicator pentru o mai bună dozare a adezivului şi pentru că lucrarea să arate mai îngrijit.

Tehnici quilling – ce trebuie să ai în vedere?

Cea mai cunoscută tehnica quilling este cea care implică răsucirea benzilor de hârtie care se realizează prin:

  • introducerea capătului fâșiei în crestătura uneltei;
  • rotirea beţişorului şi a fâșiei de hârtie;
  • adăugarea unei mici cantităţi de adeziv la capătul hârtiei şi rotirea acesteia pentru a finaliza procesul;
  • spirală de hârtie se introduce în cercul corespunzător şablonului şi se lasa să se desfacă şi să se decontracteze;
  • capătul fâșiei de hârtie se lipeşte pentru a păstra forma circulară.

Pentru a asambla elementele de quilling, acestea se lipesc unele de altele cu adeziv. De aceea, pentru un design mai complex se poate folosi un desen, iar elementele se pot fixa cu ace pe placa de plută. Înainte de a începe să realizeze astfel de lucrări, persoanele interesate trebuie să se documenteze temeinic, să îşi cumpere toate materialele necesare, să ştie ce au de făcut, să urmărească videoclipuri prin care pot învăţa pas cu pas aceste tehnici şi să se bucure de rezultatele aşteptate.