Tabla neagra striata – materialul particular cu utilizari eficiente

tabla neagra striata

Acest articol de specialitate discuta in mod direct si punctual despre tabla neagra striata. Articolul contine toate detaliile importante despre acest material.

tabla neagra striata

1. Ce este tabla neagra striata?

Tabla neagra striata este un material metalurgic realizat din otel si are o utilizare foarte particulara.

Datorita fatpului ca este foarte robusta, creata special pentru a rezista la intemperii, tabla neagra striata destinata uzului in cadrul scarilor si cailor de acces, in zonele cu un risc ridicat de alunecare, pe care aceasta il poate preveni cu brio datorita texturii sale speciale pe care o are.

2. Detalii tehnice despre tabla neagra striata

Asa cum s-a mentionat anterior tabla neagra striata este de cele mai multe ori cea mai eficient solutie de utilizat in cadrul proiectelor exterioare sau in zone cu circulatie internsa, datorita durabiltatii ridicare pe care acest material o detine si care reprezinta este un factor esential in alegerea utilizarii.

Tabla neagra striata este un material particular datorita modelului geometric proeminent distribuit uniform pe care il prezinta pe una dintre fete, cealalta fata fiind perfect neteda. Latimea striatiilor variaza de la 1 mm la 2mm, optiunea aleasa fiind bazata pe nevoi, astfel: cu cat striatiile au dimensiuni mai mari, cu atat eficienta materialului va creste.

Materia prima din care este realizata acest material este reprezentata de otel, aspect ce face ca materialul finit sa preia calitatile materiei prime.

3. Unde se utilizeaza tabla neagra striata?

In mod evident, tabla neagra striata se utilizeaza cu striatiile in sus, tocmai pentru a oferi protectie anti-alunecare. Fata neteda fiind lasata sa ia contact cu suprafata peste care este aplicat materialul.

Variantele de utilizare ale acestui material metalic difera, de la proiecte simple, ce sunt utilizata in viata de zi cu zi, precum: scari sau zone cu circulatie intensa si asa mai departe, pana la utilizari in domenii industriale, precum: constructiile de masini, nave maritime si chiar constructii industriale.

O utilizare mai putin cunoscuta este ca acest material se foloseste in realizarea masinilor de pompieri sau a ambulantelor, pricipala sa proprietate fiind de mare utilitate pentru acest tip de masini. Aceasta proprietate face ca interventiile sa fie sigure si rapide.

4. Ce particularitati ofera tabla neagra striata atunci este utilizata?

Dincolo de motivele clare in favoarea utilizarii de tabla neagra striata, dar si de proprietatea clara anti-alunecare, exista si o serie de particularitati estentiale pe care acest material le detine si care il fac sa fie una dintre cele mai eficiente solutii pentru proiectele la care se preteaza.

Aici putem mentiona o foarte buna capacitate la uzura, astfel ca achizitionarea acestui material este o investitie buna pe termen lung.

Duritatea otelului, materia prima din care este realizata aceasta este o alta paricularitate pe care o are, deoarece pe langa rezistenta in timp, nu exista deloc riscul ca aceasta sa cedeze sub forte ridicate.

Astfel, tabla neagra striata este o varianta ce trebuie luata in calcul in cadrul oricarui proiect de constructie care ar putea necesita protectie speciala impotriva alunecarii!