fbpx

Tabla magnetica – secretul magnetismului

Va amintiti tabla neagra de scoala, creta colorata, praful de creta care era omniprezent si zilele de serviciu cand trebuia sa aveti grija sa stergeti tabla dupa fiecare ora si sa spalati buretele? Eu imi amintesc cu drag inclusiv scartaitul cretei pe tabla care destindea atmosfera de fiecare data si genera hohote de ras in hobrietatea oricarei ore de curs. Acum locul tablelor traditionale a fost luat de tablele magnetice, iar utilitatea acestora s-a extins de la scoli si in mediile profesionale, in salile de sedinta ale companiilor.

Care sunt avantajele tablilor magnetice?

Spre deosebire de tabla traditionala, tabla magnetica are, in primul rand, marele avantaj al igienei. Odata cu introducerea tablelor magnetice s-a spus adio prafului de creta de pe maini, din aer, de pe caiete si tot ce inconjura mediul scolar. Un alt avantaj al tablelor magnetice este intensitatea culorilor de scriere, care este mai mare, iar lizibilitatea mai buna, protejand sanatatea ochilor. In plus, tablele magnetice de la AbsolutOffice.ro sunt mai rezistente, nu sunt casante si au o greutate mai mica, putand fi, astfel, amplasate pe rigips sau diferiti suporti care nu necesita o ramforsare suplimentara.

Ce probleme pot aparea cu tabla magnetica?

Din punctul de vedere al duratei de viata si al rezistentei, tabla magnetica are proprietati diferite in functie de calitatea acestora, care este data de stratul de email ce o acopera si modul de prelucrare a acestora. Poti aprecia calitatea unei table magnetice dupa termenul de garantie oferit de producator si dupa specificatiile tehnice.

Principalele probleme care pot aparea cu privire la o tabla magnetica sunt date de pozitionarea acesteia intr-un spatiu cu variatii mari de temperatura ce pot produce valurirea tablei magnetice sau de actiuni mecanice ce genereaza deformari ale acesteia. O alta problema in functionalitatea tablei magnetice o reprezinta scrierea pe suprafata acesteia cu marker permanent sau utilizarea de solutii de stergere neindicate. Un alt aspect ce trebuie avut in considerare este zgarierea. Fiind o suprafata emailata, atingerea acesteia cu obiecte dure, ascutite, ce pot provoca zgarieturi va deteriora suprafata de scriere.

Cum aleg tabla magnetica?

Atunci cand vrei sa achizitionezi o tabla magnetica trebuie sa ai in vedere o serie de considerente precum:

  • Pretul – preturile tablelor magnetice difera in functie de calitate, astfel ca, atunci cand ai un buget alocat este necesar sa analizezi detaliile tehnice ale tablelor magnetice din range-ul de pret alocat;
  • Calitatea – este un considerent ce vizeaza doua mari aspecte: grosimea emailului, care poate fi cuprinsa intre 0.1 mm si 0.27 mm si materialul din care este confectionat interiorul tablei, care poate fi carton suprapus, polistiren, MDF sau carton tip figure, aceasta din urma fiind cea mai buna varianta atat din punctul de vedere al rezistentei cat si al greutatii tablei.