fbpx

Suspendarea provizorie a zborurilor charter pe Egipt

În urmă cu patru luni, după o perioadă dificilă în care Egiptul cunoscuse un recul puternic pe piața românească de turism, Christian Tour a relansat destinația, transformând-o în vedeta sezonului vară – toamnă 2015.
Zborurile directe realizate în premieră pentru sezonul estival, atât pe Hurghada cât și pe Sharm el Sheikh au atras un număr mare de turiști dornici să redescopere farmecul uneia dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din lume. Mii de turiști s-au putut bucura astfel, de vacanțele la Marea Roșie, ori de minunatele construcții antice din Cairo, Luxor sau Valea Regilor.
Din păcate, nefericitele evenimente din 31 octombrie au determinat Ministerul Afacerilor Externe să crească alerta de securitate pentru această destinație foarte îndrăgită, recomandând sistarea zborurilor spre Sharm el Sheikh și Hurghada. Christian Tour, aflat permanent într-o stransă relație cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Ambasada Egiptului în România, a decis suspendarea temporară a zborurilor charter către Egipt.
”Siguranța turiștilor noștri este pe primul plan și întotdeauna le oferim cele mai bune vacanțe, în condiții optime, în destinații pe care le considerăm 100% sigure, declară Maged Erian, manager de destinație Christian Tour. Din acest motiv, am dat curs imediat recomandărilor venite din partea Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Transporturilor din România.
Cursele charter au fost sistate începând cu data de 7 noiembrie 2015. ”Ultima cursă operată de compania Blue Air și coordonată de Christian Tour a plecat din București către Hurghada și Sharm el Sheikh, în cursul zilei de sâmbată, 7.11, și a adus înapoi în țară, toți turiștii care plecaseră spre Egipt cu o săptămână în urmă, conform orarului de zbor. În prezent nu mai avem înregistrați turiști pe teritoriul Egiptului. Turiștii care aveau vacanțe programate în luna noiembrie vor fi rerutați pe alte destinații calde sau pot opta pentru returnarea integrala a sumelor platite.
Din informațiile pe care le avem de la partenerii noștri din Egipt, Hurghada – destinația care a atras în acest an, cei mai mulți turiști români – este considerată în continuare sigură și avem chiar și acum turiști în așteptare, care s-au înscris pentru vacanțe în Egipt, pe Hurghada, în sezonul primăvară – vară 2016”, adaugă Maged Erian.
Echipa de la Christian Tour (cel mai mare turoperator din România) privește cu încredere reluarea curselor charter către Egipt din 2016, exprimându-și încrederea într-o soluționare rapidă a problemelor de ordin politic din regiune. Numărul de cereri în continuă creștere pe această destinație trădează dorința turiștilor români de a petrece vacanța în frumoasele hoteluri all inclusive de la malul Mării Roșii, ori de a vizita unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice antice ale lumii. În aceste condiții, reluarea zborurilor charter către Sharm el Sheikh și Hurghada ar putea fi fezabilă în câteva luni de zile.