fbpx

Suplimente naturale pentru bunastarea corpului pe care ar trebui sa le ai in casa

Natura ne oferă tot ce avem nevoie pentru sănătatea noastră, iată câteva dintre cele mai importante superalimente și suplimente alimentare care ne promovează sănătatea și bunăstarea zilnică.

Sănătatea începe cu nutriția

Sănătatea și bunăstarea sunt condițiile naturale ale unui organism în perfect echilibru, de fapt boala apare chiar atunci când se creează un dezechilibru.
Nutriția poate face o diferență în sănătatea noastră, astfel încât, având grijă de ceea ce mâncăm, putem pune bazele bunăstării noastre.

Pentru a rămâne sănătoși trebuie să menținem corpul într-o stare alcalină, o condiție ideală pentru a promova bunăstarea.
Unii factori, precum stresul și o dietă incorectă, nu favorizează o sănătate optimă, așa că trebuie să avem grijă de noi înșine prin implementarea unor obiceiuri sanatoase care începe de la dieta noastră.

Pe lângă integrarea de remedii pe baza de plante (ierburi și plante medicinale, precum echinaceea care are multe beneficii, putem adopta o dietă alcalină prin integrarea unor superalimente, care au calități extraordinare pentru bunăstarea corpului.

Astăzi știm că pentru a ne promova starea generală de sănătate este important să alegem o dietă vegetariană care, totuși, poate să nu fie suficientă având în vedere condițiile mediului poluat în care trăim. De fapt, tipul de mâncare pe care îl consumăm și calitatea energetică a alimentelor sunt, de asemenea, foarte importante.

Pentru a ne sprijini sanatatea și bunăstarea, putem să adaugam in dieta unele superalimente si suplimente naturale pentru detoxifierea și alcalinizarea organismului, întărirea sistemului imunitar și funcționarea optima a întregului organism.

„Lasă mâncarea să fie medicina ta și medicina să fie mâncarea ta” – Hipocrate

Superalimente pentru bunăstarea corpului

Fructe, nuci și semințe
Cea mai bună farmacie este fructa verde! Printre alimente, fructele și legumele, inclusiv semințele și fructele de pădure, se află în vârful piramidei energetice.
Sunt printre cele mai alcaline și cele mai benefice alimente pentru corpul nostru și, dacă sunt consumate în mod regulat, sunt un adevărat panaceu pentru sănătatea noastră.
Unele le putem consuma cu un extract (pentru a asimila toate proprietățile mai rapid și mai eficient), altele mai puțin disponibile, sub formă de capsule.
Dintre cele mai importante superalimente menționăm coacăzul negru (cortizon natural), boabele Acaj (antioxidant puternic), fructele de Goji (pentru întărirea sistemului imunitar), semințele de Chia (conținut extraordinar de Omega-3).

Condimentele
Din cultura orientală învățăm utilizarea unor super-alimente, inclusiv condimente, care au devenit parte din ce în ce mai mult, din obiceiurile noastre alimentare. În special, curcuma și ghimbirul, care sunt anti-cancer și antibiotice naturale și utilizarea lor zilnică aduce multe beneficii organismului nostru.
Au proprietăți antiinflamatorii și benefice pentru problemele legate de digestie, presiune, piele și multe altele. De exemplu, ceaiurile din plante cu curcuma, ghimbir și lămâie sunt un panaceu puternic pentru sănătatea noastră.
Sunt produse care nu trebuie sa lipseasca niciodată din casa. Curcuma poate fi utilizată sub formă decapsule ca antibiotic natural.

Algele
Algele sunt printre cele mai renumite alimente bogate in vitamine datorita nutrienții. Sunt printre alimentele naturale cu cea mai mare concentrație de proteine ​​vegetale, printre cele mai energizante suplimente pentru organism. De exemplu: Spirulina este bogata in clorofila, beta-caroten, aminoacizi esențiali, omega-3 acizi grași, vitamine și minerale. Este unul dintre cele mai alcaline alimente și un puternic alcalinizant. Se recomandă utilizarea spirulinei organice.

Ciupercile
Există câteva tipuri de ciuperci care au proprietăți curative speciale și care au fost folosite de secole în medicina naturală. Între acestea:

Chaga este o ciuperca care creste pe mesteceni si absoarbe toate substantele nutritive. Este folosit pentru tratarea și vindecarea ulcerelor, gastritei și bolilor degenerative, este primul remediu folosit pentru apărarea și protejarea împotriva bolilor degenerative și cronice.

Reishi sau Ganodema Lucidum, mai este denumita si ciuperca nemuririi.
Printre calitățile sale excelente se numără capacitatea de a absorbi substanțele toxice ale organismului și de a regenera ficatul, de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți oxigenarea sângelui, de a promova sănătatea sistemului respirator si de a reduce acumularea de stres.

De asemenea există unele produse care sunt subestimate, dar ale căror beneficii sunt enorme și ar putea înlocui multe alte substanțe. În special bicarbonatul, care pe lângă facilitarea digestiei este unul dintre cei mai puternici alcalinizatori.