Studiul limbii engleze in societatea actuala

In aceasta lume in care am devenit dominati de internet si de tehnologie – care avanseaza mult mai repede decat am putea tine pasul – limba engleza s-a dovedit a fi mai mult decat un avantaj, mai exact o adevarata necesitate. Daca in urma cu doar doua decenii, cunostintele de limba engleza, germana sau franceza ofereau un important avantaj competitiv fiecarui cunoscator pe piata muncii, dar si in viata, in prezent a devenit o normalitate.

Surprinzator sau nu, limba engleza este atat de mult folosita la momentul actual in toate mediile, astfel incat nu ne putem imagina vreun scenariu in care ea ar putea fi detronata de catre vreo alta limba. Asadar, a devenit motiv de mirare sa intalnim vreun tanar care nu este vorbitor de limba engleza. De asemenea, lipsa unor notiuni elementare de limba engleza a inceput sa constituie un dezavantaj pentru oricine, inclusiv si pentru cei mai in varsta care au dificultati in a pronunta anumite denumiri de firme sau branduri in limba engleza.

Aceasta limba a devenit atat de adanc infiltrata in cultura tinerilor de astazi, incat acestia tind sa utilizeze anumite expresii sau cuvinte destul de frecvent si in mijlocul unei conversatii in limba romana. Pentru bunici poate a devenit ceva obisnuit sa aiba probleme in a intelege tot ceea ce spun nepotii, insa pentru tineri chiar este devastator sa nu inteleaga anumite glume ori aluzii facute in limba engleza, in grupurile de prieteni.

Invatarea limbii engleze si avantajele care le aduce

Reprezentantii unuia dintre cele mai importante centre de limba engleza din Bucuresti, Docentisimo, prezinta care sunt principalele avantaje aduse de studierea limbii engleze, indiferent de varsta. Este important, in primul rand, ca fiecare parinte sa realizeze necesitatea urmarii unor cursuri de specialitate de catre copiii lor chiar de la cele mai fragede varste. De asemenea, cei care nu au dispus de de posibilitatea de a studia aceasta limba in anii de scoala trebuie sa afle ca invatarea sau perfectionarea limbii engleze la orice varsta poate ajuta la crearea unor numeroase oportunitati profesionale.

A invata o limba straina, in principiu, aduce dupa sine o multime de avantaje lingvistice, cognitive, culturale, de socializare, dar si de sanatate a creierului pe termen lung. Ajuta la mentinerea si dezvoltarea de noi legaturi neuronale, mentinand memoria alerta si imbunatatind capacitatea de analiza si de conectare a noilor informatii.

In mod firesc, este recomandat ca inceperea studiului sa se realizeze de la o varsta cat mai mica pentru a fi imbunatatite si rezultatele scolare prin exersarea memoriei, pentru a se asocia cu vocabularul din limba materna, pentru formarea unui accent cat mai apropiat de cel al nativilor si pentru ca invatarea se produce mult mai usor, prin joaca, intuitiv si fara efort.

Abordare si metode de invatare

Exista mai multe modalitati prin care sa invete limba engleza, precum pachetele de tipul „invata singur” sau apelarea la resursele gratuite ale internetului. Cu toate astea, nimic nu se compara cu indrumarea unui profesor.

Determinarea nivelului, a lacunelor si personalizarea lectiei in funtie de nevoile fecarui cursant reprezinta aspecte pe care doar un profesor are capacitatea de a le face. Invatarea limbii engleze se realizeaza si la scoala, insa exersarea abilitatilor de exprimare orala este destul de dificil de efectuat intr-o clasa cu 30 de elevi.

Indiferent de multitudinea de optiuni existente cu privire la aceasta problema, cea mai buna solutie o reprezinta participarea la cursurile de limba engleza desfasurate si organizate intr-un centru specializat. Adunarea intr-un grup restrans aduna toate avantajele atentiei individuale primite din partea unui meditator, precum si avantajele unui colectiv. Interactiunea, invatarea din greselile altora, comunicarea diversa sunt doar cateva dintre elementele de baza.

Docentisimo, centru de cursuri engleza sector 1 ofera metode interactive si profesionale de studiu pentru fiecare cursant, indiferent de varsta sau nivelul de pregatire.