Studiul limbii engleze la varste fragede – cand este potrivit sa inceapa si in ce maniera

Docentisimo

Traim in lumea in care totul este puternic influentat de digital, de conexiuni la internet, de viteza, iar studierea limbii engleze vine oarecum ca o necesitate. Este una dintre cele mai cunoscute limbi la nivel international, iar oportunitatile pe care la ofera sunt in masura sa recomande parintilor a lua in seama ideea de studiu al acestei limbi pentru copii, inca de la varste fragede.

Ce sustine teoria studiului limbii engleze in cazul copiilor de varste mici

Psihologii si educatorii deopotriva sunt de acord cu ideea ca cei mici au toate sansele sa invete mai usor o limba straina in comparatie cu adultii. Sunt curiosi de tot ceea ce este nou, sunt dispusi sa descopere, astfel ca vor asimila mai usor termeni de limba engleza. Desigur, pentru ei este o joaca, o curiozitate, in timp ce parintii au un tel precis.

Trebuie spus insa, ca la varsta de 3 ani sau incepand cu acest prag, studierea unor limbi straine nu se compara cu modul in care studiaza cei de varsta mai mare. Tehnicile trebuie sa fie insa adaptate. Este de la sine inteles ca un astfel de subiect poate aduce controverse atunci cand se considera ca lectiile de limba straina ar ingreuna programul copiilor. Asta nu se intampla cand vine vorba de abordarea celor de la Docentisimo, un centru educational axat strict pe limba engleza. Acestia dispun de cursuri pentru toate grupele de elevi, fara sa omita categoria prescolarilor, pregatire in vederea obtinerii certificatului Cambridge si chiar si cursuri de vara.

Cursurile Docentisimo

Pentru cei care inca nu au trecut pragul acestui centru trebuie mentionat ca aici se intalneste un mediu prielnic, un program relaxat si o echipa dedicata ce poate sustine lectii placute de limba engleza pentru copii. Cursantii sunt grupati in formula de maxim 6, ceea ce face ca profesorul sa poata sa aloce timp suficient fiecaruia in parte, dar si sa poata lucra in echipe de cate trei – pentru dezvoltarea unui proiect sau mic concurs de echipe.

Un astfel de curs, ce dureaza 60 sau 90 de minute, este interesant si interactiv. Si materialele didactice au o contributie importanta aici – se folosesc carti colorate, flashcarduri, clipuri, materiale audio si video, jocuri etc.

Avantajele cursurilor de limba engleza incepute cat mai devreme

Copilul se poate dezvolta armonios, avand mai multe sanse de a studia pe parcurs si alte limbi straine. Acestea sunt o cale de a descoperi noi culturi, noi orizonturi, de ce nu de a deschide un viitor cu oportunitati ce sfideaza limitele, distantele, barierele lingvistice. De asemenea, studiile continuate in strainatate au la baza nevoia de a cunoaste cel putin o limba straina.

Nu se poate spune ca exista dezavantaje ale unei decizii de acest gen. Doar ca studierea unei limbi straine trebuie sa se adapteze ca metoda pentru fiecare cursant si mai ales pentru grupa de varsta in cauza. Pentru cei mici, jocul si joaca sunt baza.

Recomandarea pentru parinti este de a gasi oameni dedicati si cu experienta ce se pot ocupa de copii.