Studiu Ericsson: 35 din tot conținutul TV și video este vizionat acum la cerere

9 septembrie 2015

• Studiul Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 analizează modul în care obiceiurile de consum TV și video se schimbă, consumatorii dedicându-și din ce în ce mai mult timp urmăririi conținutului la cerere
• Studiul arată și că, din 2012 până acum, s-a înregistrat o creștere de 71% în ceea ce privește urmărirea conținutului video pe smartphone, peste două treimi din timpul de vizionare al adolescenților fiind petrecut pe dispozitive mobile
• A crescut și timpul de vizionare alocat conținutului generat de utilizatori, 1 din 10 persoane își petrece peste 3 ore pe zi pe YouTube
Cea mai nouă ediție a studiului Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab TV & Media analizează modul în care serviciile dedicate conținutului video la cerere sunt din ce în ce mai populare, contribuind la schimbarea obiceiurilor de vizionare TV și video ale consumatorilor. Aceștia petrec acum 6 ore pe săptămână urmărind seriale TV, emisiuni și filme la cerere, timp care s-a dublat din 2011 până acum. Luând în considerare conținutul video înregistrat și descărcat, peste 35% din conținutul TV și video este vizionat acum la cerere.

Studiul arată și cât de mult a crescut numărul de consumatori care urmăresc conținut video pe dispozitive mobile. Astfel, 61% dintre utilizatorii de smartphone își folosesc telefoanele pentru a viziona conținut video, o creștere de 71% din 2012 până în prezent. Mai mult decât atât, două treimi dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani urmăresc conținut video pe tablete, laptop-uri și smartphone-uri.

În același timp, platformele dedicate conținutului generat de utilizatori contribuie la creșterea numărului de consumatori care accesează conținut TV și video online. 1 din 10 consumatori urmăresc YouTube mai mult de 3 ore pe zi, iar 1 din 3 consumatori consideră că este foarte important să poată accesa altfel de conținut și pe televizorul din casă. În plus, studiul arată că vizibilitatea din ce în ce mai mare a platformelor de tip YouTube a dus și la o creștere în popularitate a conținutului video de tip educativ și didactic, consumatorii vizionând astfel de conținut timp de 74 de minute pe săptămână.
Alte rezultate importante ale studiului Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 includ:
• Urmărirea la rând a mai multor episoade ale aceluiași serial a devenit o parte importantă a experienței de vizionare TV și video. Acest obicei este cel mai des întâlnit în cazul utilizatorilor de platforme de conținut la cerere plătit pe baza unui abonament, platforme ca Netflix, Amazon Prime sau HBO. Mai mult decât atât, 87% dintre acești utilizatori au declarat că urmăresc la rând mai multe episoade din ale aceluiași serial cel puțin o dată pe săptămână.
• Dificultatea de a găsi conținut interesant. Jumătate dintre consumatori care se uită la televizor spun că nu pot găsi conținut pe care să-l urmărească zilnic. Aceștia consideră că nici recomandările generate furnizorii de conținut nu sunt suficient de personalizate.
• Diferite abonamente, diferite atitudini. 22% dintre consumatorii care nu au avut vreodată un abonament TV plătesc deja pentru servicii OTT (over-the-top).
• Televiziunea tradițională rămâne încă foarte populară, în principal datorită posibilității de a urmări competiții sportive sau transmisiuni în direct, dar și pentru valoarea sa socială. Din acest punct de vedere, televiziunea tradițională funcționează asemeni unui „foc de tabără”. În plus, acest obicei de consum este legat și de vârsta utilizatorilor: 82% dintre persoanele cu vârste între 60 și 69 de ani urmăresc programele TV tradiționale zilnic, prin comparație cu 60% dintre tinerii cu vârste între 16 și 34 de ani.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram