Studiu de caz: Care sunt caracteristicile celor mai bune camere IP ?

colectii de camere IP

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unei case inteligente este capacitatea de a sti ce se intampla atunci cand nu sunteti acolo. Indiferent daca va verificati copii, animalele de companie sau o colectie de bijuterii exotice, o camera IP de securitate de la domiciliu este un instrument excelent pentru a tine ochii pe lucrurile voastre atunci cand va aflati la distanta.

Desi capabilitatile variaza de la un dispozitiv la altul, camerele de securitate IP va permit sa monitorizati ce se intampla in casa dvs. prin intermediul unui videoclip live sau inregistrat. Dar nu toate camerele sunt create in mod egal. Unele au alarme sau va pot trimite notificari atunci cand detecteaza activitatea, unele ofera suport audio in doua directii, iar unele sunt menite sa monitorizeze copilul dvs. si asa mai departe.

Am testat o multime de camere de supraveghere IP pentru acasa in ultimii ani, asa ca stim ce este important sa cautam.

De exemplu, puteti sa vizati o camera care este usor de configurat si de utilizat. In plus, una dintre primele calitati pe care le observam la aceasta este un design atragator, desi discret. Este important ca despectivul dispozitiv pentru monitorizare sa semene cu ceva ce vreti de fapt in casa dvs., dar in functie de nevoile dvs., este posibil sa nu doriti sa iasa prea mult in evidenta.

Suportul pentru dispozitive este, de asemenea, esential. Camerele noastre preferate va permit sa va inregistrati de oriunde, indiferent daca este vorba despre o aplicatie pe telefon sau pe un browser web. Caracteristicile suplimentare variaza de la o camera la alta, iar modelele prezente in magazinul Hd Supraveghere la sectiunea http://www.hdsupraveghere.ro/18-camere-ip ofera suficienta varietate pentru a le diferentia de restul competitiei.

Alti factori importanti care trebuie luati in considerare la cumpararea unei astfel de camere

Rezolutia

Chiar daca 1080p este, in general, rezolutia standard pentru camerele pe care le-am testat, exista beneficii pe care le puteti obtine de la camerele cu senzori de rezolutie mai mari. Putine camere de supraveghere IP au lentile cu zoom optic, dar aproape toate au zoom digital, care mareste tot ceea ce inregistreaza camera. Cu cat mai multi megapixeli are un senzor de camera, cu atat mai mult puteti sa mariti si sa vedeti lucrurile in mod clar.

Pe langa rezolutie, luati in considerare si campul vizual. Toate camerele de securitate IP au lentile cu unghi larg de vizualizare, dar nu toate unghiurile sunt egale. In functie de campul vizual al obiectivului, acesta poate vedea intre 100 si 180 de grade. Este o gama larga de optiuni in ceea ce priveste unghiul vizual al camerei. Daca doriti sa urmariti o zona extinsa, trebuie sa luati in considerare o camera cu un camp vizual foarte larg.

Destinatie de plasare

Daca doriti sa tineti cont de camerele casei dvs., exista o multime de optiuni. Daca doriti sa pastrati un ochi pe curte sau pe veranda, trebuie sa fiti mai selectivi. Nu toate camerele de securitate de la domiciliu sunt suficient de robuste pentru a fi montate in aer liber. Aveti nevoie de o camera care este rezistenta la apa si se poate ridica la conditiile impuse de intemperii, precum ploaie, zapada si soare si care poate supravietui temperaturilor extreme de vara si iarna.

Conectivitate

Majoritatea camerelor de securitate IP utilizeaza Wi-Fi, dar nu toate se bazeaza numai pe acesta. Unele adauga Bluetooth pentru control local si configurare mai usoara prin telefonul smartphone, in timp ce alele incorporeaza standarde separate de automatizare a retelelor de acasa pentru a interactiona cu alte dispozitive, cum ar fi ZigBee sau Z-Wave. Pentru majoritatea camerelor, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati instructiunile de pe o aplicatie pentru a le conecta la reteaua dvs. de domiciliu.

Odata ce camera este conectata, o veti putea accesa prin telefonul smartphone sau tableta. Marea majoritate a camerelor de securitate IP pentru acasa au aplicatii mobile si multi se concentreaza in intregime in jurul acestor aplicatii pentru a face totul. Unele au si portaluri web, care adauga flexibilitate pentru accesarea videoclipurilor si alertelor de oriunde.

Stocare in cloud

Videoclipurile inregistrate de camera IP nu vor fi salvate pe camera insasi. Cele mai multe camere de securitate IP de la domiciliu utilizeaza servicii de cloud pentru a stoca si a oferi acces de la distanta la imagini. Unele modele de camere IP au sloturi pentru cartele microSD, astfel incat sa puteti extrage videoclipul de la acestea atunci cand doriti sa examinati materialul video, dar aceasta este o caracteristica rara.