fbpx

Studiu Carbogaz: Luna august a marcat un vârf al consumului de carburanți la nivelul Bucureștiului

Luna august a marcat un vârf al consumului de carburant la nivelul anului în curs. În mod tradițional, august, alături de decembrie sunt lunile cu cele mai mari consumuri de carburant. 2018 vine însă atât cu o creștere față de lunile anterioare, dar și cu o evoluție a consumului față de luna august a anului trecut la nivelul Bucureștiului și a zonelor limitrofe.

Studiul, realizat de către Carbogaz SRL prin intermediul stațiilor sale de distribuție a carburanților din București și împrejurimi scoate în evidență nevoile suplimentare de mobilitate pe care le manifestă bucureștenii și nu numai în perioada vacanțelor. Astfel, august a marcat o creștere cu 10% față de luna iulie și o creștere medie de 15% față de primele șase luni ale anului. În același timp, bucureștenii au alimentat cu 7,2% mai mult în august 2018 față de luna august 2017.

În proporție de 85%, șoferii care au alimentat în stațiile Carbogaz din București și localitățile limitrofe au făcut plinul. Procentajul este unul care depășește media celorlalte luni, ceea ce indică pregătirea unei călătorii mai lungi.

Nivelul cererii a diferit și în funcție de zile. Astfel, un nivel ridicat s-a înregistrat în zilele de vineri, ceea ce indică faptul că excursiile de weekend fac parte din activitățile estivale de timp liber preferate de bucureșteni, indiferent că destinația este litoralul Mării Negre sau stațiunile montane. După boom-ul cererii din zilele de vineri, weekendurile marchează o temperare semnificativă a cererii și, implicit, a traficului prin stațiile de alimentare cu carburanți.

Deși în ultimii ani avionul a devenit un mijloc de transport din ce în ce mai popular printre români, mașina rămâne încă principalul mijloc de transport pentru destinațiile naționale, dar și pentru vacanțele în afara țării. Pentru excursiile de weekend în țară, mașina rămâne mijlocul de transport preferat.

Din perspectiva carburantului cu cea mai mare trecere, șoferii români sunt adepții motoarelor diesel care domină parcul auto național, în defavoarea motoarelor pe benzină.

„Traficul înregistrat în stațiile noastre de distribuție a carburanților din București și localitățile limitrofe consemnează o creștere semnificativă a consumului în luna august. Ne așteptăm ca, în perioada următoare, cererea să se mai tempereze și să revină la valorile medii obișnuite. Totuși, în cazul în care se va menține vremea frumoasă, ne așteptăm la un nivel ridicat al cererii în zilele de vineri. Excursiile de weekend sunt încă o alternativă de petrecere a timpului liber pentru bucureșteni.” spune Diana Șerban, Director General, Carbogaz.

Despre Carbogaz

Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de șapte stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.