Studii de caz disponibile in cadrul retelei ELVETE ce se axeaza pe formare si educatie vocationala prin implicarea angajatorilor la nivel

Axandu-se fie pe punctul de vedere al scolilor/centrelor vocationale, fie pe punctul de vedere al angajatorilor, studiile de caz prezinta exemple de colaborare intre mediul de formare si cel de afaceri si in mod special cazuri in care aceasta colaborare influenteaza curriculum predat elevilor.
In afara de studiile de caz, website-ul www(.)elvete(.)eu mai gazduieste si sumare ale studiilor de caz, precum si rapoarte de analiza a impactului, plecand de la studiile de caz.
Ce urmeaza?
In urma analizarii bunelor practici identificate, consortiul va dezvolta un model de curriculum influentat de angajator, pentru educatia vocationala pentru grupa de varsta 14-19 ani, precum si sugestii pentru alti profesionisti care vor sa-si creze propriul curriculum. Curriculum model se va axa pe domeniul IT/tehnologie si va fi testat in cadrul a doua colegii, HTL Mödling (AT) si Walsall College (UK) in cadrul celui de-al doilea an de proiect. Dupa aceasta testare vor fi realizate versiunile finale ale curriculum-ului si recomandarilor
A treia reuniune a partenerilor
A treia reuniune a partenerilor din cadrul retelei ELVETE a avut loc in Vilnius, Lituania pe 9 si 10 iunie 2015 si a fost gazduita de UAB “Globalios idejos”, partenerul lituanian. Principalul scop al reuniunii a fost de a revizui studiile de caz si rapoartele realizate, precum si de a planifica urmatorii pasi cu privire la dezvoltarea si testarea curriculum-ului. De asemenea, partenerii au discutat aspecte legate de managementul, asigurarea calitatii sau diseminarea rezultatelor proiectului.
ELVETE – Educatie si formare profesionala prin implicarea angajatorilor europeni este o retea formata din 12 tari europene, coordonata de Universitatea din Wolverhampton din Marea Britanie, ce isi propune sa imbunatateasca sistemul de educatie si formare profesionala, prin axarea pe competentele pe care angajatorii le cer viitorilor angajati absolventi de invatamant profesional. Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati website-ul: www(.)elvete(.)eu .
Reteaua ELVETE a fost finantata cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul programului Invatare pe tot parcursul vietii (sub-programul Leonardo da Vinci). Aceasta publicatie reflecta doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi trasa la raspundere pentru nici o alta intrebuintare a informatiilor continute.