Studenţii din România ocupa poziţii de top în cadrul competiţiei internaţionale Oracle ThinkQuest 2011

Noutăţi
• Competiţia desfăşurată la nivel global este sponsorizată de Oracle Education Foundation (OEF) şi are ca principal scop susţinerea tinerilor în găsirea unor solutii concrete la probleme reale prin folosirea gândirii critice, a abilităţilor de comunicare şi celor tehnologice.
• Participanţii au avut la dispoziţie o paletă largă de tehnologii, inclusiv aplicaţii şi jocuri online, site-uri, eseuri fotografice, jurnale şi bloguri online, animaţii şi resurse video variate.
• Premiile oferite câştigătorilor au variat de la echipamente laptop şi burse şcolare, marele premiu pus în joc fiind o excursie la cel mai mare eveniment inspiraţional şi de leadership, ThinkQuest Live, ce va avea loc anul acesta la San Francisco.

Câştigătorii ThinkQuest
• Cei şase temerari români înscrişi în competiţia ThinkQuest, urmează în prezent cursurile instituţiilor de învăţământ din Timişoara, Universitatea de Vest şi Liceul Grigore Moisil, şi au fost susţinuţi de Ing. Dipl. Ciprian Pungilă, profesor la Universitatea de Vest din Timişoara. Sub denumirea generica de Eco Fighters, cei şase reprezentaţi ai României au decis să abordeze un subiect extrem de „hot” pentru noi toţi: Salvarea planetei prin reducerea emisiilor de CO2. Pentru eforturile şi soluţiile creative de care au dat dovadă pe parcursul celor 8 luni, aceştia au câştigat medalia de bronz la categoria studenţilor până în 22 de ani.
• Echipele câştigătoare au fost selecţionate dintr-un total de 7,603 de participanţi înscrişi. Ţările reprezentate au fost China, Marea Britanie, Grecia, India, Indonesia, Insulele Maldive, Moldova, Pakistan, Puerto Rico, România, Singapore, Africa de Sud, Sri Lanka, Taiwan şi Statele Unite ale Americii.
• Consultaţi lista completă a căştigătorilor la toate grupele de vârstă, pe site-ul dedicat www.thinkquest.org.

Citate relevante
• “Oracle Education Foundation are onoarea de a premia realizările extraordinare ale tuturor studenţilor înscrişi în competiţia internaţională ThinkQuest”, a declarat Clare Dolan, Vice President, Oracle Corporate Citizenship. „Toţi participanţii au dat dovadă de o adevărată dedicare în identificarea unor probleme aprig dezbatute la nivel global – vezi strategiile de reducere a consumului de Co2 – uimindu-ne pe toţi cu o creativitate debordantă şi un nivel de gândire inovatoare de excepţie. Pe tot parcursul competiţiei au reuşit să-şi dezvolte capacităţile de gândire analitică, care cu siguranţă îi va ajuta pe viitor în construirea unor cariere de succes”.

• Ing. Dipl. Ciprian Pungilă, Universitatea de Vest, Timişoara, cel care a condus delegaţia română în cadrul acestei competiţii, ne-a declarat: “ThinkQuest este o competiţie unicat – provocatoare, educaţională și extrem de competitivă. Prin șansa de a concura cu mii de echipe din lumea întreagă, concurenţii au ocazia de a învăţa despre lucrul în echipă, despre responsabilitate și pot descoperi toţi pașii necesari pentru a-și atinge ţelurile. În ceea ce ne privește, pot afirma că eforturile echipei mele au fost depășite doar de pasiunea lor. Cred că ThinkQuest scoate în evidenţă cele mai bune părţi ale fiecărui participant – și acesta este un element necesar pentru a te face într-adevăr remarcat. Mulțumim organizatorilor și îi încurajăm pe toți să își exploreze pasiunea în competițiile ThinkQuest viitoare!”

• “Pentru mine, concursul ThinkQuest a fost o experiență de neuitat. Am fost o echipă unită care saptămânal acordam minim două zile pentru a susține o cauză nobilă: „Salvarea planetei prin reducerea emisiilor de CO2”. Concurența a fost puternică. Au fost mii de echipe formate din studenți și elevi de pe tot globul. Suntem mândri că am reușit să ne facem remarcați!” a declarat entuziast si Radu Mariescu-Istodor, Team Leader al echipei din Romania.

Despre Oracle Education Foundation
Oracle Education Foundation este o organizatie nonprofit sustinuta de Oracle. Organizeaza anual competitia ThinkQuest, o platforma de e-learning inovatoare care sprijina studentii in dezvoltarea abilitatilor de comunicare, gandire analitica si competente tehnologice de cel mai inalt nivel. ThinkQuest sustine de asemenea si un proiect de mediu pentru invatamantul colaborativ: competitii de tehnologie care provoaca studentii in gasirea de solutii viabile la probleme reale ale secolului XXI; multi-premiata librarie ThinkQuest, o resursa online care reuneste constant milioare de vizitatori anuali, precum si programe de dezvoltare profesionala adresate cadrelor din sistemul de invatamant. ThinkQuest este alaturi de peste 590,000 de strudenti din 58 de tari, inclusiv Romania. Pentru mai multe informatii vizitati http://www.oraclefoundation.org.

Despre Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) este compania globală cea mai deschisă, integrată si completă de software si sisteme hardware pentru afaceri. Pentru mai multe informaţii despre Oracle, vizitaţi site-ul web la adresa www.oracle.com.

Mărci înregistrate
Oracle şi Java sunt marci înregistrate ale Oracle şi/sau afiliatelor sale. Alte nume pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor acestora.

***