Stone Activ – Ferestre din lemn stratificat

Lemnul este un material natural și 100% ecologic, folosit atât pentru construcții, cât și în tâmplărie.

Este un material ce oferă estetică și eleganță deosebită, precum și funcționalitate ridicată.

Tâmplăria din lemn este potrivită tuturor stilurilor arhitecturale, fiind foarte flexibil în ceea ce privește design-ul, având un coeficient de calitate foarte ridicat, indiferent de anotimp. Lemnul stratificat este obținut prin lipirea prin presare și prin suprapunerea multiplelor straturi de lemn. Fiecare din aceste straturi se obține prin debitarea lemnului, adezivul fiind unul special dedicat acestui proces. El vine cu mai multe avantaje, comparativ cu lemnul masiv.

În primul rând, lemnul stratificat are o rezistență dovedită mai mare, este mai drept și mai uniform, nu se deformează, nu putrezește și nu se degradează în timp.  Deși este tot un derivat din lemn, acesta păstrează aspectul, dar și eleganța lemnului masiv.

Datorită numeroaselor sale calități, lemnul stratificat este adesea alegerea ideală, chiar și pentru cele mai ridicate așteptări. Una dintre cele mai dese aplicații, este întrebuințarea sa în tâmplăria pentru ferestre. Chiar dacă poate produce costuri mai ridicate decât tâmplăria din PVC sau cea din aluminiu, utilizarea de ferestre din lemn stratificat este cel mai adesea, alegerea cea mai potrivită. Obținută în urma unor procese tehnologice actuale și moderne, ferestrele din lemn stratificat sunt un produs foarte fiabil, rezistent, durabil, iar mentenanța acestora nu presupune eforturi suplimentare. Acest material poate avea orice culoare, luciu, nuanță, permițând și confecționarea unei game foarte variate de rame pentru ferestre. Pentru obținerea culorilor, este utilizată o gamă de produse speciale ce au ca scop uniformizarea culorii, pentru a avea o acoperire deplină.

Un avantaj demn de menționat cand vorbim despre ferestre din lemn stratificat este tocmai rezistența materialului, ce contribuie la o durată mai mare de viață a tâmplăriei. Acestea nu se degradează în timp, nu se crapă, nu își modifică în vreun fel structura, iar schimbul de aer este posibil și facil. Lemnul stratificat permite, de asemenea, obținerea de forme variate, de la romb, la cerc și arcade de o eleganță deosebită și memorabilă. Conductivitatea termică a lemnului stratificat este scăzută, transformându-l într-un izolator eficient.

Stone Activ SRL este o firmă producătoarea, cu tradiție, în prelucrarea lemnului. În portofoliul companiei se regăsesc mai multe modele de ferestre din lemn stratificat, produse din materiale naturale, materiale ce permit obținerea unor produse excelente. Se combină molidul carpatin, cu pinul siberian, cu meranti și stejar, cu umiditate scăzută, de până la 12%. Grosimea lemnului stratificat este de 68mm, iar lățimea lemnului la cercevea este de cel puțin 80mm. Lățimea tocului este de 83mm. Ferestrele din lemn stratificat produse de Stone Activ SRL sunt fie fixe, batante, oscilobatante, armonici, din lemn placat cu aluminiu sau pereți cortină. Transportul și montajul sunt executate cu echipament și cu personal specializat. Prețurile sunt discutate și stabilite în funcție de mai multe variabile: esența lemnului, dimensiune, forme, deschideri, finisaje, sticlă, accesorii. Produsele au garanție 10 ani pentru lemnul stratificat și 3 ani pentru feronerie și vopsele.