Stocheaza anvelopele corespunzator

Sezonul rece este inca in plina forta in toata tara, cu precipitatii abundente sub forma de zapada si polei, prin urmare anvelopele de iarna sunt inca necesare pentru a circula in siguranta pe drumurile publice. Insa este important sa ne pregatim de noul sezon cald ce trebuie sa vina si sa analizati cum anvelopele sunt depozitate. Pentru a fi siguri ca maximizati durata de folosire a setului de cauciucuri, este important sa le stocati corespunzator in perioada in care nu sunt folosite. Stocarea lor corespunzatoare mareste durata de viata a pneurilor si va garanteaza ca nu veti avea neplaceri cand va fi nevoie sa le repuneti inapoi pe masina.

Ce sfaturi trebuie sa respectati cand e vorba de stocarea setului de cauciucuri auto:

  1. evitati contactul cu substante chimice

Chiar daca este un sfat care pare de la sine inteles, din cauza lipsei de spatiu multi soferi stocheaza anvelopele in incaperi alaturi de vopsele, acetona sau substante usor inflamabile care pot usor sa deformeze cauciucul anvelopelor daca intra in contact cu el, sau din cauza vaporilor pe care ii emana, sa duca la o imbatranire rapida a cauciucurilor. Prin urmare, tineti cont de substantele din jurul cauciucurilor si evitati sa le stocati necorespunzator.

2. depozitati-le intr-un loc acoperit

Din acelasi motiv, al lipsei de spatiu, multi soferi aleg sa stocheze in aer liber setul de anvelope ieftine auto pana la sezonul lor, chiar daca este o practica ce poate dauna serios starii anvelopelor. Precipitatiile abundente si razele soarelui intense duc la crapaturi meteo, care in timp scad drastic rezistenta anvelopelor la socuri si la presiune marita. Daca nu dispuneti de spatiu pentru depozitarea lor, metoda cea mai usoara este sa apelati la un depozit de anvelope, unda vor stoca corespunzator cauciucurile.

3. nu puneti presiune asupra lor

Daca sunt jantate, este recomandat sa stocati setul de anvelope una langa alta, pentru ca cele de deasupra sa nu aplice presiune pe cea de jos, astfel incat sa duca la o pierdere de presiune in timp si la rupturi in structura de cauciuc. Daca sunt dejantate, puteti sa le stocati una peste alta, nefiind o presiune majora aplicata in acel caz. Sunt disponibile la vanzare diverse suporturi de anvelope care va vor ajuta sa le stocati intr-un mod facil si ergonomic.

Daca dupa perioada de iarna, observati ca setul de pneuri de vara este intr-o stare precara, optati pentru anvelope noi si nu va riscati sa circulati cu pneuri intr-o stare defectuoasa. Cea mai rapida si facila metoda de a cumpara un set nou este de anvelope online. Intrati pe site, rapid si sigur.