Stimulatorii de crestere sunt o necesitate? Afla totul despre aceste produse miraculoase

Toata lumea stie ca nu exista nimic mai bun pentru cresterea plantelor decat lumina soarelui. Sau poate exista ceva mai util? Poate ca nu inlocuieste nimic soarele, dar ar putea exista o modalitate, poate la fel de utila, pentru a stimula cresterea plantelor? Cu siguranta da! Asa cum probabil banuiti, ne referim la stimulatori de crestere de foarte una calitate .

Stimulatori de crestere. Produse potrivite pentru gradina ta

Exista sute de produse pe piata care pretind ca stimuleaza cresterea radacinilor, dar cu o diversitate atat de mare, cum va puteti da seama ce functioneaza cu adevarat si ce este o risipa de bani?

Exista la momentul actual o gama ampla de stimulatori de crestere. Asa cum sugereaza si numele, aceste produse ajuta o planta sa dezvolte sisteme radiculare puternice si sanatoase. Cu cat radacinile sunt mai puternice si mai sanatoase, cu atat este mai sanatoasa planta. Desi multe tipuri diferite de produse pot pretinde caracteristici de stimulare a radacinilor, cateva tipuri par sa functioneze mai bine decat altele.

Majoritatea producatorilor de stimulatori de crestere vor apela la denumiri pompoase pentru a-si promova produsele. Cu toate acestea, majoritatea stimulatorilor se bazeaza pe elemente precum vitamina B, fosfor, azot sau potasiu. Specialistii recomanda utilizarea celor care au proprietati hormonale si fertilizante adaugate. Acestea au adesea mai mult fosfor decat azotul si potasiul.

Hormoni, vitamine si ingrasamant

In timp ce vitamina B1 este adesea comercializata ca un stimulator natural al radacinii plantei, specialistii au observat ca aceasta vitamina nu ajuta la cresterea radacinilor noi in plantele din sol. Hormonii si ingrasamintele, totusi, ofera plantei mai mult decat dezvoltarea si rezistenta radacinii si, atunci cand sunt utilizati in mod corespunzator, pot hrani radacinile, care, la randul lor, hranesc intreaga planta.

Rolul fosforului

Fosforul este unul dintre cele trei elemente impportante atunci cand vine vorba de ingrasaminte. Pe pachetul de ingrasamant veti observa intotdeauna un numar de trei cifre, despartit de liniute; acest lucru este cunoscut ca ratingul NPK. Aceste numere reprezinta procentajul de azot, fosfor si respectiv potasiu. Rolul fosforului in fertilizare este mare: incurajeaza un sistem radicular sanatos si puternic; promoveaza mugurii, florile si fructele mai sanatoase; si pot incuraja maturizarea mai rapida a diferitelor plante. Este adesea o componenta majora a produselor de stimulare a radacinilor, deoarece ofera radacinilor un inceput. Unii stimulatori organici implica ciuperci mycorrhizal pentru a incuraja cresterea radacinilor. Mycrhizal fungi sunt, in mod natural, in soluri; ele formeaza o relatie simbiotica cu radacinile plantelor si sunt benefice pentru aproape toate plantele. Ciupercile ajuta radacinile plantelor sa absoarba micro si macronutrienti necesari, vitamine si apa. In afara de unele produse de stimulare a radacinilor, unele ingrasaminte naturale includ si aceasta ciuperca benefica.

Cheia pentru cresterea si performanta plantelor? Sisteme radiculare complete, sanatoase, corect hranite. Un stimulator de radacina poate oferi plantelor tinere tot ceea ce au nevoie:

macro-nutrienti;

oligoelemente;

compusi organici;

dizaharide;

microbi beneficii.

Achizitia perfecta din locul potrivit

Toate acestea au rolul de a ajuta absorbtia nutrientilor, de a creste capacitatea de rezistenta in fata diferitelor pericole. Specialistii de la Pesticide AZ recomanda utiliarea stimulatorilor de crestere atata de catre profesionistii in agricultura cat si de persoanele pentru care gradinaritul este doar un hobby.

Pentru a afla mai multe despre acest tip de produse, va invitam sa vizitati magazinul virtual aici . In cazul in care aveti intrebari, nu ezitati sa solicitati o parere avizata din partea specialistilor.