Stiluri arhitecturale inspirationale in 2018

Case Corbeanca

In fiecare an, arhitectii, constructorii si designerii trebuie sa faca fata provocarii de a oferi solutii si idei care sa se concentreze mai mult pe viitor, intelegand totodata nevoile societatii actuale. In timp ce tendintele decorului interior se schimba rapid, tendintele in ceea ce priveste designul si planul casei tind sa se schimbe intr-un ritm mai lent si mai stabil.

Tot ce a fost la moda si a avut sens in anii precedenti – cum ar fi conceptul open-space, dusuri mai mari in baile principale in loc de cazi sau spatii de locuit in aer liber – nu s-a demodat, ci dimpotriva, au aparut si mai multe solutii care sa le faca tot mai confortabile.

Exista multe stiluri arhitecturale din care ne putem inspira in constructia unei case: traditional, romanic, victorian, scandinav, modern, minimalist, futurist si multe altele. Clientul trebuie sa stie ce-si doreste, sa verbalizeze catre specialisti dorintele sale legate de arhitectura si, cu toate ca acum se pune mare accent pe modernism combinat cu futurism, nu este nimic gresit in a alege o casa in stil traditional sau scandinav. Esenta in ceea ce priveste constructia unei case este ca viitorii proprietari sa se simta confortabil in ea, chiar daca nu aleg un stil de actualitate.

In anul 2018 stilul arhitectural merge pe linii simple, minimaliste si moderne, care vor fi intotdeauna in tendinte, indiferent de dimensiunea casei. Si in timpul crizei financiare, dar si acum cand aceasta este depasita, cei care cauta sa cumpere o casa, se indreapta spre un loc confortabil, practic, functional, cu elemente ecologice eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Granitele incep sa se dizolve si daca in trecut zonele din aer liber cuprindeau balcoane si terase, acum se pot instala afara bucatarii sau chiar o camera de zi in gradina. Asemenea camere ar fi functionale doar trei sezoane din patru, insa cu cateva adaptari, s-ar putea folosi chiar si iarna.

Daca in 2017 s-a insistat pe folosirea materialelor reciclabile pentru constructii, in 2018, acestea nu mai sunt suficiente, ci se doreste mai mult. Gradinile verticale si acoperisurile verzi sunt un punct de rezistenta al tendintelor din 2018. In plus, cladirile vor fi verzi si pe interior prin incorporarea parcurilor verzi interioare si a peretilor verzi.

Sunt la moda casele inteligente, complet automatizate, ce functioneaza pe baza de aplicatii, multe dintre dotarile casei putand fi utilizate chiar si de la distanta. Acest lucru se aplica in ceea ce priveste si electrocasnicele, iluminatul, aerul conditionat, incalzirea, dar si ferestrele.

In tendintele anului 2018 este tot ce garanteaza sustenabilitate!

MediaCity va propune proiectul Paladin Residence , case si vile in Corbeanca, de tip duplex, sau insiruite. Putem, de asemenea, sa gandim si sa construim , impreuna, conceptul unei case personalizate.

Daca sunteti in cautarea unei locuinte, departe de agitatia orasului, aproape de natura, care sa va ofere siguranta si confort, accesati site-ul http://www.paladinresidence.ro/ pentru a vedea intregul proiect.