Steroizi pentru cresterea masei musculare

Cand vorbim despre steroizi de crestere a masei musculare, ne referim la steroizii legali de crestere a masei musculare si nu la steroizii ilegali. Steroizii ilegali sau cei de pe piata-gri nu-si gasesc locul in etica lumii culturismului pentru ca produsele de calitate proasta tind sa “ia mai mult” decat sa “ofere”. Acest lucru inseamna ca beneficiile lor sunt prea mici pentru a fi identificate iar efectele secundare pot fi atat de mari incat pot ruina o intreaga cariera.

Factori ce au determinat utilizarea steroizilor in sporturi

Aportul de steroizi nu este ceva ce trebuie ascuns. Aproape toti sportivii si culturistii apeleaza la steroizi intr-o forma sau alta in zilele noastre. Exista mai multi factori care au promovat utilizarea de steroizi in sporturi ca ridicarea greutatilor, body-building, atletism, inot. Acesti factori includ:
– cresterea concurentei
– cariera de scurta durata a sportivilor
– dorinta de a excelea cu orice cost
– cresterea rezistentei organismului
– cresterea masei mulsculare.

De asemenea, ideologia sportivilor moderni de a merge pe o linie castigatoare invincibila este unul din cel mai semnificativi factori fata de popularitatea steroizilor de crestere a masei musculare.

Nu gresim daca spunem ca exista o diferenta foarte mare intre nivelul concurentei de acum cativa ani si din timpurile de azi. Un atlet modern vrea sa -si dezvolte o musculatura aparte si sa fie distinctiv. Apeleaza la sterozi pentru a putea castiga succes si glorie. Mai mult decat atat, publicul nu mai este interesat de cursele de melci, jocuri de baseball plictisitoare, meciuri in care nu se intampla mai nimic sau de sportivii medii care apar. Toate lumea vrea sa se bucure de vizionarea sporturilor agresive, de meciuri cu scoruri mari si de o concurenta cat mai acerba intre competitori.

De retinut cand se administreaza steroizi

– Este extrem de important ca steroizii de crestere a masei musculare sa fie administrati doar dupa un consul medical.
– Doza de steroizi trebuie sa fie numai in limitele prescrise, altfel organismul poate da semne de oboseala, agitare, supra-efort si pot aparea chiar boli grave.
– Cel mai bine este sa se evite steroizii androgenici.
– Steroizii trebuie sa fie utilizati in doze mici pentru durate scurte de timp.
– Puterea de neinvins a steroizilor nu ar trebui sa fie de temut, ci ar trebui sa fie respectata in orice moment.
– In concluzie ar trebui ca steroizii de crestere a masei musculare sa se utilizeze intr-un mod judicios, pentru a profita de beneficiile reale si pentru a evita riscurile.