fbpx

Stephen Fry despre Social Media

Stephen Fry

Actorul  britanic Stephen Fry vorbeste despre diferentele intre generatii, despre schimbarile pe care le-a produs tehnologia, internetul si retelele sociale asupra comportamentului tinerilor de astazi. Fry incearca sa clarifice unele aspecte ale influentei pe care le are socializarea online asupra tinerilor si incearca sa explice si sa justifice atitudinea reticenta a generatiilor anterioare asupra fenomenului.

De obicei oamenii sunt reticenti la ceea ce e nou, in special daca au trecut deja de adolescenta. Dupa aceasta varsta au acumulat experienta de viata, au trait anumite evenimente care le-au influentat atat personalitatea cat si evolutia. Aceste perceptii, principii si valori asupra lumii li s-au imprimat atat de bine in constinta, incat au ajuns sa considere orice element nou, drept o amenintare care le-ar putea devia sau chiar intrerupe calea.

De-a lungul istoriei, orice element nou aparut, ca urmare a dezvoltarii tehnologice a fost privit de catre cei trecuti de prima tinerete ca fiind o amenintare, nu doar la siguranta morala cat si la cea fizica. Fry exemplifica aceasta afirmatie povestind despre reactiile oamenilor in momentul aparitiei automobilului. Masinaria mecanica a fost privita ca o amenintare la integritatea corporala a individului. Multi vedeau automobilul ca fiind o cutie metalica pe roti care poate oricand sa puna in pericol viata pasagerilor ei.

Stephen Fry reuseste sa faca o analiza pertinenta asupra internetului si a influentei acestuia asupra societatii umane. Actorul vorbeste despre libertatea de exprimare, politica, sistemul democratic, mediul  de afaceri online, concepte care au suferit schimbari radicale odata cu dezvoltarea internetului.

Puteti urmari interviul integral in cele ce urmeaza: