Stefadina ro ofera cursuri avizate pentru arhivarea documentelor

Aveți cumva in organigrama postul de “căutător de hârtii”? Dacă nu, înseamnă că atunci când un angajat caută documente face altceva decât munca pentru care este plătit.

Creșterea eficienței in cadrul unei organizații poate fi realizată prin implementarea unui sistem de management al documentelor eficient.

Managementul documentelor reprezintă practica profesională de administrare a înregistrărilor (documentele în format fizic și electronic) unei organizații pe tot parcursul existenței lor, din momentul întocmirii acestora, pentru atingerea scopului pentru care au fost create și până la distrugerea lor. Această activitate înseamnă identificarea, clasificarea, păstrarea, securizarea, regăsirea, folosirea și distrugerea sau păstrarea permanentă a documentelor.

Formarea profesionala si serviciul de arhivare

Persoana-cheie într-o companie, care are responsabilitatea de a pune la dispoziție informații și documente tuturor departamentelor pentru desfășurarea eficientă a activităților curente este Funcționarul documentare sau Record manager.

Asociația Stefadina.ro realizează proiecte în domeniul managementului documentelor
prin derularea a patru programe de formare profesională: funcționar documentare, archivist, arhivar, legător manual.

Cui se adreseaza cursul pentru arhivarea documentelor?

Cursul se adresează creatorilor și deținătorilor de documente, instituții publice sau companii private care doresc instruirea personalului însărcinat cu managementul documentelor, precum și persoanelor interesate să cunoască și să activeze în acest domeniu.

Certificatul de absolvire obținut este avizat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației Naționale, prin Autoritatea Națională de Calificări, conform O.G. 129/ 2000, republicată, oferă angajabilitate în domeniul arhivării documentelor, managementului arhivei fizice și vă permite să activați în cadrul oricărei instituții publice sau private, societăților de arhivare și management al documentelor, muzeelor sau bibliotecilor. Certificatul de absolvire este recunoscut în România și țările Uniunii Europene și este însoțit de suplimentul descriptive.