fbpx

Steagul, accesoriul perfect pentru un branding puternic

Toate afacerile cauta sa se promoveze si sa isi construiasca un brand. Nu este foarte usor, ba de multe ori este o adevarata provocare. Totusi ,exista cateva instrumente cu ajutorul carora se poate obtine rapid o promovare de buna calitate. Unul dintre instrumente este steagul.

Folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru definirea unei comunitati, a unei armate sau a unei natiuni, steagul a reusit sa treaca testul timpului si sa devina din ce in ce mai util. Astazi, steagul poate sa fie element reprezentativ pentru o familie, pentru o firma, pentru o echipa sportiva sau pentru un eveniment si este intalnit zilnic peste tot.

Daca ai o afacere, indiferent cat de mica, ideea de steaguri personalizate poate sa iti surada, pentru ca este una extrem de eficienta. Alegand sa iti creezi propriile steaguri poti sa iti promovezi foarte usor afacerea, poti sa iti conturezi brandul si poti sa iti fidelizezi clientii intr-un mod inedit.

Ce tipuri de steaguri poti folosi?

  1. Steaguri publicitare. Sunt steaguri pe care le pui in locuri foarte vizibile, in asa fel incat sa poti transmite un mesaj. De regula, steagurile publicitare contin fie logoul firmei, fie un mesaj inedit si usor de retinut. Avantajele majore ale acestora sunt faptul ca ocupa foarte putin spatiu, pot fi puse peste tot si sunt ideale atat pentru interior, cat si pentru exterior.
  2. Steaguri de tip vela. Sunt steaguri de dimensiuni mari care la fel ca si in cazul steagurilor publicitare, pot transmite un mesaj. Acestea sunt ideale in spatiile foarte largi in care circula multi oameni.
  3. Stegulete de masina. O varianta excelenta prin care iti poti fideliza clientii este prin oferirea steguletelor de masina. Daca sunt bine realizate, acestea pot reprezenta un element estetic foarte placut. De asemenea, pot fi parfumate si in felul acesta, brandul poate sa se promoveze inclusiv pe cale olfactiva.
  4. Steaguri de birou. Sunt, de asemenea, foarte populare, prezenta lor fiind utila in birourile tuturor angajatilor.

Varietatea de steaguri si stegulete este foarte mare. Poti opta pentru solutii ieftine pe care sa le folosesti o singura data sau pentru solutii costisitoare, care sa te tina o viata. Partea buna este ca odata ce ai achizitionat un steag, acesta poate deveni reprezentativ pentru firma ta si daca este bine construit poate sa reziste foarte multa vreme.

Ce sa pui pe un steag al brandului?

Cele mai multe firme aleg sa puna un logo, ceea ce este cat se poate de normal. Este bine sa incerci sa transmiti si un mesaj si sa te asiguri ca alegi culorile potrivite, care atrag atentia. In felul acesta, steagul isi poate dovedi foarte repede eficienta.