Star Storage lanseaza STATUS produsul software care revolutioneaza relatia cu pacientii si serviciile medicale de la distanta

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, lanseaza STATUS, un produs software propriu dedicat imbunatatirii semnificative a calitatii serviciilor medicale si reducerii timpului alocat activitatilor care au caracter nonmedical.
STATUS este un produs software dedicat furnizorilor de servicii medicale, medicilor si pacientilor cu scopul de a extinde interactiunea acestora dincolo de cadrul fizic al cabinetelor medicale, in spatiul on-line, prin intermediul calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor mobile.
Prin STATUS se asigura si se dezvolta o comunicare bidirectionala centrata pe relatia doctor-pacient, utilizand informatiile si datele stocate in mediul virtual sau preluate automat din sistemele informatice existente. STATUS poate fi instalat direct la sediul furnizorului de servicii medicale sau poate fi accesat ca serviciu cloud pe baza de abonament eliminand astfel investitiile initiale in construirea si administrarea infrastructurii IT proprii.
Functionalitatile cheie incluse in STATUS, indiferent de modul de implementare (on-premises sau cloud) raspund unor provocari reale si actuale, permitand utilizatorilor sai:
• sa dispuna de un mediu sigur si usor de utilizat care sa includa consolidat toate datele si informatiile medicale;
• sa efectueze un schimb permanent si eficient de informatii si documente medicale intre pacient si furnizorii de servicii medicale;
• sa reduca timpul neproductiv acordat activitatilor medicale care nu sunt platite de pacient (ex. vizite recurente nejustificate, vizite cu caracter non-medical etc.);
• sa ofere pacientilor notificari despre evenimentele medicale, inclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile;
• sa genereze automat grafice pentru evolutia parametrilor de sanatate (glicemie, hemograma, puls, greutate etc.) pe baza datelor introduse sau colectate automat;
• sa creeze si sa vizualizeze schemele de tratament (medicatia) si sa asiste pacientii pentru respectarea acestora, inclusiv prin alertarea pe telefonul mobil;
• sa gestioneze informatiile medicale intr-un mod sigur prin intermediul unor functii multiple de securitate si restrictionare a accesului la informatiile personale.
„Prin platforma pe care o punem la dispozitie, intregul sistem medical se transforma si evolueaza, relatia medic – pacient, capatand o alta dimensiune. Cu STATUS, un furnizor de servicii medicale (clinica, spital etc.) dispune de un canal securizat pentru gestionarea relatiei cu pacientii de la distanta intr-un mod extrem de eficient, putand sa le comunice si sa le furnizeze acestora in timp real rezultatele investigatiilor medicale, analizele de laborator, rapoartele medicale etc. Pentru pacient, produsul nostru reprezinta o solutie de incredere disponibila online in orice moment prin care acesta utilizeaza dosarul sau situatia medicala, nefiind limitat doar la document, putand sa-si monitorizeze starea de sanatate si, dupa caz, medicamentatia. Un medic care utilizeaza platforma noastra poate sa urmareasca chiar si de acasa evolutia pacientilor sai, primind notificari automate, mesaje si chiar informatiile in timp real de la aparatele la care acestia sunt conectati. La randul sau, medicul poate adauga poze, inregistrari video sau audio la datele pacientului in urma consultatiei sau interventiei medicale, acestea ramanand disponibile intr-un mod securizat, sporind astfel calitatea serviciilor medicale oferite.”, a declarat Rares Vasilescu, Chief Product Officer, Star Storage.
Cu STATUS clinicile si personalul medical pot sa relationeze cu pacientii intr-un mediu sigur si prietenos, atat in cadrul clinicii cat si in afara acesteia.
 Furnizorii de servicii medicale castiga noi metode de a-si oferi serviciile, elimina timpul neproductiv aferent comunicarii rezultatelor investigatiilor medicale, obtin un canal securizat pentru gestionarea tuturor interactiunilor cu pacientii lor si mentin legatura cu acestia chiar si atunci cand nu sunt in clinica.
 Medicii pot acum nu doar sa observe datele dar sa le si introduca usor de pe telefonul mobil, chiar in timpul consultatiei pentru o vizualizare ulterioara fie pentru acel pacient, fie ca studiu de cazuistica.
 Pacientii obtin acces permanent, sigur si de oriunde, prin intermediul echipamentelor mobile, la dosarul lor medical construit chiar de ei, de doctori sau de furnizorul de servicii medicale, isi pot defini si monitoriza medicatia si pot aprecia actul medical de care beneficiaza.
„Datele medicale sunt informatii valoroase si foarte sensibile, ceea ce inseamna ca acestea trebuie tratate cu o deosebita atentie si trebuie furnizate corect si la timp, astfel incat acestea sa nu isi piarda valoarea, fiind pur si simplu irosite din cauza unor factori tehnici, care pana acum nu puteau fi controlati in mod direct. De exemplu, un pacient are mai multe fise medicale, cate una pentru fiecare medic specialist la care merge. In cele mai multe cazuri, pacientul are nevoie de toate datele medicale continute in aceste fise pentru a le prezenta altui medic, ceea ce reprezinta un proces foarte greoi. Acum, cu STATUS, toate aceste informatii se gasesc intr-un singur loc, prin urmare toti factorii implicati in actul medical au acces imediat si securizat la ele. Acum atat pacientii cat si cadrele medicale au la indemana un instrument puternic care le permite sa fie conectati in orice moment si sa comunice intr-un mod usor sigur si eficient.”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.
Star Storage pune la dispozitia organizatiilor interesate noul produs STATUS sub doua variante, in functie de nevoile existente: ca serviciu cloud StarVault, public sau privat, cu zero investitii initiale si care este oferit pe baza unui abonament lunar si on premises, personalizat. Mai mult decat atat, STATUS poate fi utilizat de pe dispozitive mobile prin intermediul unei suite de aplicatii dedicate disponibile in App Store si Google Play. Mai multe informatii despre STATUS sunt disponibile pe site sau prin contactarea unui consultant dedicat la numarul 0744-425683.
Despre Star Storage S.A.
STAR STORAGE este o companie romaneasca de servicii de tehnologia informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu mai mult de 400 de angajati. Compania, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti, oferind solutii de stocare, arhivare si management al informatiilor in Romania si Republica Moldova.
Compania are mai mult de 14 ani de experienta pe piata romaneasca si a reusit sa construiasca un intreg portofoliu de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor (de la momentul productiei pana la momentul depozitarii, transformarii, distributiei sau distrugerii documentelor) si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing – axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare – catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii de utilitati.
In plus fata de prezenta sa nationala, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international, in primul rand prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume.
In mod traditional, activitatea Star Storage a fost concentrata pe clientii mari. Insa in ultima perioada, segmentele mid-market si IMM au devenit o directie strategica majora a companiei si elemente importante din planul de crestere pe urmatorii 5 ani.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati website-ul companiei.