fbpx

Star Storage anunta lansarea noii platforme e Commerce StarVault Cloud dedicata serviciilor cloud

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, anunta lansarea unui nou site e-Commerce dedicat serviciilor StarVault Cloud, dezvoltat si implementat pe o noua platforma flexibila.
Noua platforma StarVault a fost conceputa pentru a oferi continut de valoare, atat factorilor de decizie din cadrul companiilor, persoane non-tehnice, cat si personalului dedicat de IT, astfel incat vizitatorii, indiferent de aria lor profesionala sa perceapa plusul de valoare pe care il vor obtine odata cu utilizarea serviciilor StarVault Cloud, sa inteleaga tehnologiile care stau la baza acestor servicii si sa gaseasca informatiile de care au nevoie.
Pentru ca timpul inseamna bani, fluxul de comanda de pe site-ul lansat a fost cu mult simplificat fata de versiunea anterioara, incepand de la configurarea dinamica a serviciului si pana la plasarea comenzii, pentru ca intervalul de timp petrecut pana la utilizarea efectiva a serviciului sa fie cat mai mic.
Design-ul modern si simplu permite vizitatorului sa se informeze rapid, sa navigheze facil in cadrul portalului, sa isi configureze serviciile si sa isi estimeze corect bugetele pe care trebuie sa le aloce departamentului IT.
Serviciile StarVault Cloud disponibile in cloud-ul Star Storage includ un portofoliu de servicii integrate si au rolul de a furniza utilizatorului final o infrastructura IT completa ca alternativa la modelul traditional de achizitie a platformei IT. Serviciile disponibile in cadrul platformei StarVault sunt proiectate sa fie flexibile prin integrarea scalabilitatii modelului cloud cu siguranta si performanta garantata a infrastructurii dedicate si includ atat servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare si protectia datelor, cat si solutii software livrate direct din cloud.
“Lansarea noului portal StarVault Cloud a venit ca un pas firesc, in dezvoltarea si consolidarea imaginii noastre de furnizor preferat de servicii cloud pe piata din Romania. Pentru a facilita navigarea, gasirea informatiilor relevante si configurarea serviciilor in cadrul portalului, era necesar redesignul complet al site-ului.
Estimam ca in anul 2014 vom avea venituri in valoare de 4 milioane EUR din serviciile Cloud, iar in 2015 vom ajunge la o crestere de 30%, o contributie majora avand-o si implementarea noului portal.
Pentru anul 2015, avem ca prioritate strategica diversificarea si consolidarea portofoliului serviciilor si solutiilor noastre cloud in functie de evolutia pietei si de nevoile clientilor nostri.”, a declarat Catalin Necula, Solution Sales Manager Cloud Star Storage.
Serviciile StarVault Cloud reprezinta alternativa sigura si performanta in cloud a oricarui sistem IT traditional, care asigura numeroase avantaje cheie pentru eficientizarea proceselor operationale din cadrul acesteia: scalabilitate; protectie; performanta garantata; flexibilitate; model de costuri proportional cu consumul de resurse.
Mai mult decat atat, prin utilizarea serviciilor si solutiilor StarVault Cloud:
• Nu a fost niciodata mai usoara transformarea cheltuielilor de capital in cheltuieli operationale (Capex in Opex), prin eliminarea achizitiei de echipamente IT (servere, storage-uri) supradimensionate;
• Utilizarea tehnologiilor IT de ultima generatie la un pret accesibil este la indemana oricui;
• Dimensionarea corecta a infrastucturii IT conduce la reduceri considerabile de costuri;
• Cresterea profitabilitatii organizatiei prin reducerea cheltuielilor cu achizitia infrastructurii IT, licentelor sau serviciilor de mentenanta si prin imbunatatirea productivitatii angajatilor este inerenta.
“Feedback-ul clientilor nostri este extrem de important pentru noi, iar interactiunea directa cu acestia ne ajuta sa fim din ce in ce mai buni si mai competitivi pe piata serviciilor de Cloud din Romania. Consider ca a tine cont de parerea clientilor tai inseamna a-i respecta, iar a avea un portofoliu complet de servicii cloud care sa raspunda nevoilor acestora indiferent de gradul de complexitate inseamna a fi competitiv si performant.”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.
Serviciile cloud StarVault sunt oferite direct din Centrul de Date propriu din Bucuresti, care respecta recomandarile Uptime Institute si TIA 942 – TIER 3, prin care se asigura redundanta completa la nivelul instalatiilor de electroalimentare si climatizare. Centrul de Date Star Storage este singurul din Romania certificat atat pentru servicii de suport si operare a sistemelor IT, cat si pentru servicii de arhivare electronica a documentelor.
Toate serviciile StarVault Cloud dispun de calitate garantata, avand asigurata o disponibilitate minima de 99,9%, sistemele IT si datele fiind protejate prin mecanisme de protectie la nivel de infrastructura fizica si virtualizata.

Despre Star Storage S.A.
STAR STORAGE este o companie romaneasca de servicii de tehnologia informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu mai mult de 400 de angajati. Compania, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti, oferind solutii de stocare, arhivare si management al informatiilor in Romania si Republica Moldova.
Compania are mai mult de 14 ani de experienta pe piata romaneasca si a reusit sa construiasca un intreg portofoliu de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor (de la momentul productiei pana la momentul depozitarii, transformarii, distributiei sau distrugerii documentelor) si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing – axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare – catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii de utilitati.
In plus fata de prezenta sa nationala, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international, in primul rand prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume.
In mod traditional, activitatea Star Storage a fost concentrata pe clientii mari. Insa in ultima perioada, segmentele mid-market si IMM au devenit o directie strategica majora a companiei si elemente importante din planul de crestere pe urmatorii 5 ani.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei.