Spirit intreprinzator, dar ce altceva inseamna sa fii antreprenor

29 mai 2019
Autor:
The Markers

Antreprenoriatul este un drum sinuos perpetuat de ocoluri si blocaje neasteptate. Numarul noptilor nedormite, planurilor lipsite de aplicabilitate, finantarilor care nu vin si contractelor cu clienti care nu se materializeaza, toate adunate reprezinta suma provocarilor din viata oricarui om care se vrea a fi antreprenor.

Drumul catre un succes relativ poate fi atat de dificil incat tot mai multe persoane se intreaba cum de ajunge cineva sa se indrepte de buna voie pe aceasta cale?

Cu toate aceastea si in pofida acestor greutati, in fiecare an, mii de antreprenori se angajeaza in aceasta calatorie cu profunda determinare. Parca toti au aceeasi misiune: sa isi duca la indeplinire propria viziune.

Si, in plus, sa satisfaca o cerinta perceputa de ei ca fiind importanta in societate. Tot mai multi antreprenori deschid afaceri in domeniul constructiilor, lanseaza start-up-uri bazate pe proiecte tehnologice sau efectiv creeaza o piata pentru un tip de produs sau serviciu care pana atunci nu avea o piata.

Asadar, ce il motiveaza pe un antreprenor sa se aventureze in aceasta cursa la care mult altii ar alerga in directia opusa? Desi motivatia fiecarei persoane este plina de nuante si, astfel, unica, majoritatea antreprenorilor sunt impulsionati de principii comune. Dintre aceastea enumeram:

  1. Principiul autonomiei – Un antreprenor isi doreste, in primul rand, sa fie propriul sau sef. Astfel, isi stabileste singur obiective, isi controleaza propriul progres si isi conduce afacerile asa cum considera de cuviinta.Deseori, un antreprenor isi poate recunoaste succesul sau esecul afacerii, dar nu considera aceste aspecte ale dezvoltarii sale ca fiind o povara, ci ca pe un indicator al liberatii lor.
  2. Principiul viziunii proprii – Multi antreprenori au o viziune clara asupra a ceea ce doresc sa realizeze si se simt obligati sa lucreze neobositi pentru a-si duce la indeplinire viziunea. Argumentele lor sunt simple. Ei cred cu adevarat ca un produs sau serviciu acopera o anumita lipsa si sunt fortati de un angajament unic fata de acest obiectiv de a continua sa avanseze.
  3. Principiul flexibilitatii – Pentru ca nu toti oamenii se pot incadra in rigiditatea unei culturi corporatiste traditionale, din randul acestora apar antreprenorii. Acestia incearca sa se elibereze de astfel de constrangeri, sa gaseasca un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala. Astfel, ajung sa lucreze, uneori, in cele mai neconventionale moduri.

Acest lucru nu inseamna ca lucreaza mai putine ore – desi, mai ales in etapa initiala de dezvoltare a unei afaceri acestia lucreaza mult si din greu – ci, mai degraba, lucreaza intr-o maniera cat mai naturala si instinctuala, conform  altor principii de lucru, precum succesul financiar. In cazul in care iti surade o cariera de antreprenor si vrei sa ai acces la informatii importante despre un astfel de drum, acceseaza http://portalmanagement.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram