fbpx

SOS Satele Copiilor şi Fundaţia VELUX sprijina financiar copiii şi tinerii din România

SOS Satele Copiilor, organizaţie cu 20 de ani de activitate în România şi 60 de ani de activitate la nivel internaţional, lansează Proiectul ”Microgranturi – Paşi către autonomie” cu finanţarea Fundaţiei VELUX din Danemarca. Tinerii care au crescut în Satele SOS şi familiile aflate în dificultate, care au copii minori, pot primi astfel microfinanţări de la SOS Satele Copiilor România.

Beneficiarii eligibili sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 ani, care au ieşit de curând din asistarea organizaţiei, dar şi familiile cu copii sub 18 ani aflate în dificultate. Scopul acestui proiect SOS, cel de-al 18-lea din ţara noastră, este de a facilita accesul acestor persoane vulnerabile la educaţie, la o calificare profesională superioară şi de a încuraja deschiderea unor mici afaceri. Acest sprijin economic permite tinerilor şi familiilor vulnerabile să îşi dezvolte competenţe suplimentare şi să îşi asigure în acest fel un venit pe termen lung şi sustenabilitatea familiilor lor. Prin programul de microgranturi acordate familiilor în situaţie de risc social, SOS Satele Copiilor previne abandonul copiilor şi sprijină dezvoltarea familiei, astfel încât tot mai mulţi copii din România să crească alături de proprii părinţi.

Fondurile pentru acest program social sunt de 700.000 euro şi sunt asigurate de Fundaţia VELUX din Danemarca. Acestea sunt administrate de către SOS Satele Copiilor Danemarca şi distribuite către beneficiarii eligibili prin selecţia realizată de SOS Satele Copiilor România.

Beneficiarii pot solicita o finanţare de maxim 2000 de euro. Se estimează că 300-400 de copii şi tineri din România şi Bulgaria vor beneficia de astfel de microgranturi în următorii trei ani.

Persoanele care doresc să beneficieze de acest proiect şi să afle mai multe informaţii despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească, se pot adresa dnei.Luciana Georgescu, coordonatorul proiectului, prin e-mail la [email protected] sau la numărul de telefon: 021 668 00 90.