fbpx

SOS Satele Copiilor Romania: Angajam mame sociale pentru toate cele trei sate SOS

“SOS Satele Copiilor are la baza conceptul de Sat SOS privit ca o comunitate in care familiile SOS locuiesc impreuna, creand astfel un mediu de sustinere unde copiii cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei. Pentru fiecare copil, persoana reprezentativa este Mama SOS. Zi de zi, ea este alaturi de copii, oferindu-le dragostea si increderea de care au nevoie pentru a creste mari. Mama SOS este cea care ii incurajeaza si ii sustine, cea care le este alaturi atat in clipele frumoase, dar si in cele grele prin care trec. Sunt niste sentimente pe care aceste mame le ofera din suflet, dincolo de formarile profesionale pe care SOS Satele Copiilor le asigura pentru fiecare candidata la acest post. Mamele sociale sunt cele care ne ajuta sa ducem misiunea SOS Satele Copiilor mai departe si, de aceea, ele vor avea mereu un rol foarte important in cadrul asociatiei“, a declarat Mirela Lavric, Director National SOS Satele Copiilor Romania.

SOS Satele Copiillor Romania considera ca, pentru a se putea dezvolta armonios, fiecare copil are nevoie de dragoste, sa se simta in siguranta si protejat, sa aiba o familie care sa ii ofere sprijin pe termen lung. De aceea, pentru a deveni mama sociala este nevoie de vocatie, maturitate, flexibilitate si dedicare pe termen lung. Toate aceste calitati sunt puse in slujba sprijinirii si educarii copiilor care nu pot fi ingrijiti de propriile familii pana cand acestia devin tineri independenti sau se pot intoarce in familiile lor biologice. Este o persoana sanatoasa, matura, echilibrata, care isi doreste sa locuiasca intr-o casa SOS alaturi de 5-7 copii. Este disponibila pentru a-si asuma “maternitatea sociala”, abordeaza greselile intr-un mod constructiv, are capacitatea de a face fata presiunilor, are o buna abilitate de a construi relatii interpersonale si da dovada de flexibilitate. Mama sociala are studii liceale incheiate, isi doreste sa invete si sa se dezvolte continuu.

Pe langa stabilitatea locului de munca – un avantaj important in acest context economic in care tot mai multe persoane raman fara loc de munca, persoanele motivate sa devina mame sociale si sa contribuie astfel la dezvoltarea intelectuala, sociala si emotionala a copiilor aflati in grija SOS beneficiaza de formare profesionala continua si posibilitatea de a-si construi o cariera intr-o profesie recunoscuta oficial. La initiativa SOS Satele Copiilor Romania, profesia de parinte social a fost recunoscuta oficial si introdusa in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR) in anul 2005.

Aceasta etapa a campaniei „Fii Mama Sociala” de anul acesta se va desfasura pana la 30 septembrie 2011.

Pentru a intra in procesul de selectie, persoanele interesate sunt rugate sa trimita o scrisoare de motivatie care sa raspunda la intrebarea: „De ce doresti sa fii mama sociala?” si un CV la adresa: Str. Natatiei, nr.66 B, sector 1, Bucuresti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Mai multe informatii despre meseria de mama sociala se pot obtine sunand la: 021.668.00.88, pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro si pe blogul dedicat campaniei www.fiimamasociala.blogspot.com.

Persoanele selectate isi vor insusi cunostintele necesare profesiei de parinte social in cadrul unui program intern de formare profesionala, a carui durata variaza in functie de pregatirea profesionala anterioara. La finalul acestui program, ale carui costuri sunt suportate in intregime de catre organizatie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.

Despre SOS Satele Copiilor
SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 132 de tari ale lumii.