Solutiile castigatoare la concursul de arhitectura deschis la Blaj

30 iulie 2011
Autor:
dowmedia08

Solutiile arhitecturale au fost primite in prioada 18.06.2011 – 20.07.2011 la adresa indicata in Regulamentul de Concurs de catre secretariat, toate lucrarile inscrise respectand regulamentul, si au fost predate membrilor juriului format din: Arh Serban Sturdza, Arh Radu Mihailescu, Arh Adrian Soare si Arh Gabriel Rosca (N.B. Arh Kim Attila nu a luat parte la jurizare).

Juriul a deliberat asupra solutiilor in 23.07.2011 și s-a decis asupra unui premiu intai, in valoare de 3000 de euro, cu recomandarea juriului ca aceasta solutie sa fie implementata de catre Primaria Blaj și Consiliul Judetean, si a doua mentiuni speciale in valoare de cate 1000 de euro fiecare.

Premiul I:
Solutia 010, apartinand SC Enclava de arhitectura reprezentant legal – autor Arh Radu Ursoiu si autor Arh Iulian Ungureanu
Proiectul intruneste criteriile de sustenabilitate intr-o masura mai pregnanta decat celelalte proiecte: proiectul se integreaza in contextul urban si contextul cultural. Prin mijloace minime de interventie proiectul reuseste sa capteze dramatismul si memoria spatiului existent rezultat in urma incendiului. Tavanul cu lumina zenitala reglabila pune in valoare materialitatea zidariei netencuite. Procedeul stabileste o scara de valori si are o mare calitate ca este economic si retinut. In partea inferioara a peretelui este propus un bandou alb al unei simeze de expunere, care adauga salii flexibilitate in utilizare cu mijloace minimale.
Proiectul in ansamblu respecta cerintele temei.
Juriul recomanda reconfigurarea functiunilor din zona de intrare (grupuri sanitare, garderoba etc).
Juriul considera ca proiectul castigator are si calitatea de a putea fi pus in practica in conditiile reale de tehnologie si buget.

Mentiune onorifica:
Solutia 005, apartinand aceleași echipe ca cea de la Solutia 004, Arh Silviu Virgil Aldea cu Arh Marius Catalin Moga, Arh Sisak Camelia, Arh Sisak Tamas si stud architect Oana Carean (colaborator)
Proiectul a fost mentionat pentru abilitatea compunerii volumetrice a fatadei si a imbinarii intre vechi si nou. Juriul considera interventia si depasirea gabaritului cladirii initiale inacceptabila in contextul dat.

Mentiune onorifica:
Solutia 006, apartinand SC Republic of Architects SRL din Bucuresti, format din Arh Radu Tudor Ponta semnatar, cosemnatar Arh Matei Puticiu, Arh Emil Burbea, Arh Raluca Trifu, Arh Andrei Radu, Arh Alexandra Litu si student la arhitectura Vlad Ignatescu
Proiectul a fost mentionat pentru originalitatea cu care a realizat continuitatea spatiului public in interiorul cladirii. Juriul nu a apreciat renuntarea la proportiilor initiale ale salii, care reprezinta o necesitate a localitatii.

Premiul 2 si premiul 3 nu s-a acordat. Juriul a considerat ca celelalte proiecte fie nu adauga suficienta valoare spatiului existent si nu se inscriu in criteriile temei de concurs, fie propun solutii originale, neadaptate contextului.

Tinand cont de criteriile de jurizare specificate in regulamentul concursului, juriul a decis detalierea criteriilor si a exigentelor de jurizare luand in considerare integrarea si adaptarea la context, sustenabilitatea sociala, calitatea spatiala și sustenabilitatea economica a solutiilor arhitecturale.

Solutii participante:
• Solutia 001, apartinand SC Paconstruct SRL autor Arh Ciprian Pasca, Arh Florin Gavrilas, Arh Adrian Nechita, Arh Razvan-Alexandru Potang
• Solutia 002, apartinand autor Arh Razvan Lacraru si Arh Mihaela Lacraru
• Solutia 003, apartinand autor Arh Marinescu Ioana Miruna, coautor Arh Ștefanuti Nicolaie Ioan
• Solutia 004, apartinand Arh Silviu Virgil Aldea cu Arh Marius Catalin Moga, Arh Sisak Camelia, Arh Sisak Tamas si stud architect Oana Carean (colaborator)
• Solutia 005, apartinand aceleași echipe ca cea de la Solutia 004, Arh Silviu Virgil Aldea cu Arh Marius Catalin Moga, Arh Sisak Camelia, Arh Sisak Tamas si stud architect Oana Carean (colaborator)
• Solutia 006, apartinand SC Republic of Architects SRL din Bucuresti, format din Arh Radu Tudor Ponta semnatar, cosemnatar Arh Matei Puticiu, Arh Emil Burbea, Arh Raluca Trifu, Arh Andrei Radu, Arh Alexandra Litu si stud la arhitectura Vlad Ignatescu
• Solutia 007, apartinand Arh Bejean Horia si Arh Vlad Alexandru Slavic
• Solutia 008, apartinand SC KXL SRL Arh Andrei Nistor, Arh Stefan Mantu, Arh Mihai Popa Dragomir, Arh Razvan Lacraru, Arh Raluca Zaharia
• Solutia 009, apartinand Arh Szasz Zsolt
• Solutia 010, apartinand SC Enclava de arhitectura reprezentant legal – autor Arh Radu Ursoiu si autor Arh Iulian Ungureanu
• Solutia 011, apartinand Arh Raluca Munteanu, Arh Adriana – Niculina Sangeap

Castigatorii au fost anuntati in cadrul unei cine festive, in prezenta juriului, vineri 29 iulie, in incinta Palatului Cultural.
La premiul I de 3000 de euro contribuie British Council Romania și Fundatia Caritabila a Familiei Ratiu Londra.

Sambata 30 iulie Palatul Cultural Blaj este deschis pentru o expozitie in care sunt expuse toate solutiile arhitecturale primite, cu mentionarea caștigatorilor.

Transilvania Fest 2011 are loc in perioada 29-31 iulie pe Campia Libertatii din Blaj.

Transilvania Fest se desfașoara sub inaltul patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei si inaltul patronaj international al Altetei Sale Regale Printul Charles de Wales.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram