fbpx

Solutii unice prin intermediul implantului dentar

cabinet stomatologic din sector 2

In cazul pacientilor care sufera din cauza lipsei unuia sau a mai multor dinti, cea mai portivita solutie este implantul dentar datorita duratei lungi de viata si a aspectului cel mai aproape de natural. In plus, aceasta solutie rezolva si alte probleme aparute in urma pierderii dintilor pe langa zambet, cum ar fi pozitia dintilor, abilitatea de a mesteca, masa osoasa a maxilarului, estetica si aspectul fetei si insasi viata, prin felul de a manca, a vorbi si chiar increderea in sine.

Procedura de implantare a acestui dispozitiv medical se poate realiza oricarei persoane, mai putin in cazul copiilor la care nu s-a definitivat procesul de crestere scheletica si persoanelor foarte in varsta, la care vindecarea este foarte precara. Insa, pentru a se consulta cu specialisti in vederea alegeri celor mai bune solutii, pacientii pot apela la medicii din cadrul Cabinetstomatologicsector2.ro. Acestia sunt specializati pentru a putea oferi tratamente si solutii eficiente pacientilor cabinetului stomatologic.

Implant dentar | cabinet stomatologic din sectorul 2 | Cabinetstomatologicsector2.ro

implant dentar

Cand implantul dentar reprezinta o solutie?

Implantul dentar este realizat din titan al carui scop este inlocuirea artificiala a radacinii dintelui natural. Medicii specialisti de la, Elveto Dent, un cabinet stomatologic din sectorul 2 insereaza implantul in osul maxilarului printr-o procedura chirurgicala ce dureaza aproximativ o ora, peste care este realizata coroana dentara definitiva. Insa, intregul proces poate dura intre 3 si 6 luni, uneori chiar mai mult, deoarece este necesar un timp mai indelungat pentru vindecarea si cresterii noului os la nivelul maxilarului.

Implantul dentar poate fi folosit atat pentru inlocuirea unui singur dinte – fara a fi afectati dintii invecinati – cat si pentru inlocuirea unui numar mai mare de dinti si chiar a intregii arcade. Astfel, daca pacientul a pierdut mai multi dinti, acesti pot fi inlocuiti cu ajutorul implanturilor fara a fi nevoie de sustinere din partea dintilor ramasi, acestea oferind o siguranta si stabilitate mult mai mare decat in cazul folosirii altor solutii.

In cazul in care pacientul a pierdut toti dinti de pe arcada – superioara sau inferioara – implanturile permit aplicarea unei proteze, care datorita acestora, vor fi eliminate miscarea si caderea protezei, pacientul putand desfasura activitatile obisnuite fara teama.