Solutii ingenioase oferite de Odu.ro – Sisteme complete de acoperis verde extensiv

Fiind recomandate pentru hidroizolarea acoperisului si evitarea infiltratiilor apei, acoperisurile verzi nu sunt o inventie moderna, cu toate ca, din ce in ce mai multi proprietari aleg montarea acestora ca o alternativa ecologica, economica si estetica pentru durabilitatea constructiilor.

Astfel, conceptul de acoperis verde extensiv este din ce in ce mai apreciat si adoptat gratie beneficiilor aduse atat mediului, cat si in plan estetic, social si economic.

Descopera proiectele ODU dezvoltate pentru acoperisuri cu structura usoara

Acoperisurile verzi se impart in doua categorii – extensive si intensive, fiind ulterior adaptate si personalizate, in conformitate cu spatiul si suprafetele pentru care se doreste montarea acestora.

Cladirile diverse sunt evaluate pentru identificarea structurii de rezistenta, astfel ca acoperisul verde intensiv determina amenajarea completa a unei gradini cu plante diferite, de toate dimensiunile, incluzand arbori si arbusti.

Acest tip este potrivit pentru suprafetele plane sau inclinate, a caror structura de rezistenta permite realizarea lucrarilor aferente special realizate pentru institutii, cladiri de birouri sau ansambluri rezidentiale.

Notiuni elementare pentru proiecte reusite – Conditii pentru montarea acoperisurilor verzi de tip extensiv

Desi sunt accesibile si pentru proiectele de instalare a vegetatie pe suprafetele plane, in cazul montarii pe suprafetele inclinate, sistemele de acoperis verde extensiv impun anumite conditii esentiale:

  • Expertiza tehnica specializata care precede inceperea lucrarilor

In cadrul acestei etape este evaluata structura de rezistenta a acoperisului si identificarea necesitatii efectuarii unor lucrari de consolidare si alte proceduri necesare;

  • Determinarea conditiilor de amplasament si localizarea geografica

Dezvoltarea vegetatiei care compune acoperisul verde difera considerabil in functie de localizarea geografica si conditiile specifice de amplasament.

  • Evaluarea inclinatiei acoperisului

In cazul acoperisurilor in panta, se va identifica inclinarea acestora, limita fiind de 45°. In functie de unghiul fiecarui acoperis, se va alege metoda optima pentru aplicarea procedurilor tehnologice corespunzatoare;

  • Mentiuni speciale pentru inclinatii mai mari de 10°

O inclinatie a acoperisului mai mare de 10° inseamna asigurarea unor masuri de stabilizare a straturilor care compun acoperisul verde.

Dimensiunile diferite ale plantelor pot afecta prin eroziune suprafata de instalat.

Masuri necesare:

  • Protejarea acoperisului cu profilatii singulare sau plane (local);

  • Protejarea unidirectionala cu sipci sau alte elemente care au rolul de a crea geometria impusa pentru marirea suprafetei de contact intre suportul substratului si substrat (transversal pe panta);

  • Utilizarea materialelor profilate (uniformizarea suprafetei);

  • Plantarea covoarelor vegetale stabilizate;

  • Instalarea unor retele de sipci si retele de tip fagure;

  • Textile si impaslituri textile pentru stabilizarea plantelor.

De la lucrari simple la proiecte ample, in functie de inclinatia suprafetei vizate

Cerintele de instalare a sistemelor de acoperis verde extensiv pentru suprafetele cu inclinatie 0°- 5° sunt cele de baza si nu implica proceduri si lucrari speciale de amenajare.

Pentru inclinatiile de 5°-25°, procedurile metodei standard de montare sunt completate de cateva modificari minore, iar in cazul inclinatiilor semnificative, de peste 25°, se vor efectua mai intai lucrarile pregatitoare.

Costurile de amenajare difera de la un proiect la altul, specialistii ODU GREEN ROOF fiind cei care asigura toate informatiile necesare privind evaluarea acoperisului, alcatuirea proiectului in functie de cerintele clientilor, planul real pentru demararea proiectului, etapele si materialele implicate, precum si durata estimativa de finalizare.

Date de contact

Telefon: 0744.556.594

Website: www.odu.ro

E-mail: office@odu.ro