Solutii de furtunuri hidraulice prin PH Technique

3 februarie 2014
Autor:
Silkweb

Nu de putine ori ne aflam in imposibilitatea de a continua ori termina anumite lucrari datorita lipsei de materiale corespunzatoare ori datorita achizitiilor facute gresit. Acest lucru este intalnit si in zona instalatiilor de tip hidraulic sau pneumatic; in tara noastra exista, oarecum, un grad de educare sau informare scazut, in aceasta zona - astfel se produc frecvent erori de acest tip. Tocmai de aceea, in randurile urmatoare ale acestui material vom aborda cateva sfaturi practice pentru a nu ne confrunta cu dificultati in alegerea si achizitia unor astfel de componente. Ne vom referi indeosebi la gama de furtunuri hidraulice, prin Ph Technique - marca Parker (sfaturile se pliaza in special pe acest producator). Desigur numeroase dintre aceste informatii vor putea fi aplicate atat pentru gama de furtun cat si cea de teava hidraulica.

Specialistii ne recomanda un mic truc - folosirea acronimului STAMP - pentru a nu uita nicio informatie importanta. Fiecare litera reprezinta asadar un criteriu important: S - size (marime); T - temperatura; A - aplicatii; M - mediu; P - presiune. Sa le privim mai indeaproape:

Marimea
Parker foloseste un sistem de masurare Dash Numers pentru a indica acest aspect; el se refera la masura diametrului interior. Standardul acesta e folosit pana la urma in mod universal de majoritatea numelor mari din industria hidraulica. Acest lucru e notat pe furtun sau poate fi masurat. Trebuie sa fim atenti deoarece un furtun prea incet va cauza rezultate slabe ale sistemului, iar unul cu o curgere prea mare va provoca scurgeri, scaderi de presiune sau deteriorari ale sistemului.

Temperatura
Cand ne referim la segmentul de furtunuri hidraulice, exista doua temperaturi pe care trebuie sa le identificam. Una este cea ambientala - se refera la temperatura ce exista in afara furtunului atunci cand este folosit; cealalta va face referire la materialul transportat prin furtun. Temperaturile ambiente foarte scazute sau foarte ridicate pot sa aiba efecte adverse asupra invelisului furtunului (cat si asupra materialelor de intarire), rezultand o viata de utilizare mai scurta. Nici interiorul nu e mai rezistent. De exemplu, cauciucul isi pierde flexibilitatea daca e utilizat la temperaturi foarte ridicate pentru perioade lungi de timp. Solutiile Parker poarta diferite ratinguri de temperatura, pentru diferite fluide. Astfel, de exemplu, modelul de furtun 811 HT are o temperatura de operare ce variaza intre -40 si +125 grade Celsius, pentru lichide hidraulice pe baza de petrol. In schimb, pentru cele pe vaza de apa, emulsii de uleiuri hidraulice, acest prag poate sa atinga valoarea de +85 de grade Celsius. Aerul, pe de alta parte, poate ajunge la +75 de grade Celsius. Unele medii pot scadea sau mari efectele temperaturii asupra furtunului. Listarile specifice, furnizate de producatori devin astfel absolut necesare.

Despre celelalte trei aspecte, precum si despre sfaturi concrete legate de stocarea, instalarea si si alegerea acestor furtunuri hidraulice, vom vorbi intr-unul din articolele viitoare, aici ori pe blogul Ph-t.ro, la www.ph-t.ro/blog. Pentru a gasi solutiile potrivite, nu ezitati sa ne contactati folosind informatiile de mai jos, din pagina.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram