Solutie pentru lipirea lemnului: cum alegi adezivul potrivit pentru parchet?

Pardoseala ta indeplineste toate conditiile necesare si ai aplicat deja primerul potrivit? Atunci este momentul sa aplici podeaua de lemn peste pardoseala. Dar ce adeziv sa alegi ? Exista  solutie  lipit lemn de foare buna calitate   pe piata  .

Pentru a iti usura decizia, in continuarea articolului am facut o scurta trecere in revista a adezivilor pentru parchet, astfel incat tu sa poti lua hotararea fara sa irosesti zile intregi din cauza cautarilor.

Parametri de luat in considerare

Urmatorii parametrii ar trebui luati in considerare atunci cand alegi solutia pentru lipirea lemnului:

  • Natura si netezimea substratului;
  • Proprietatile podelei de lemn: tipul de lemn, grosimea, componentii, sensibilitatea la umiditate;
  • Prezenta incalzirii in pardoseala.

Tipuri de adezivi pentru parchet

  • Adezivi polimerici si derivati – Cel mai usor de folosit adeziv, cu ajutorul caruia se obtin cele mai bune rezultate. Poate fi folosit pentru lipirea lemnului pe suprafete ca piatra, sticla, ciment si chiar marmura. Este compatibil cu incalzirea prin pardoseala. Acest tip de adeziv se transforma in 36-48 de ore intr-o substanta rezistenta la apa, schimbari de temperatura si deteriorare in timp.
  • Adezivi poliuretanici – Potriviti pentru lipirea parchetului direct pe ciment sau beton, dar poate fi folositsi pe suprafete din marmura sau ceramida.
  • Clasicul lipici alb pentru lemn – Potrivit pentru parchet mosaic sau drept, pentru bucati mici de podea. Nu costa foarte mult, dar nu sunt potrivite pentru toate suprafetele si in niciun caz nu functioneaza cand vine vorba de placi de lemn de dimensiuni mari.
  • Adezivi pe baza de alcool – Potriviti pentru lipirea de parchet mozaic sau drept, doar bucati de lemn de dimensiuni mici, pe suprafete ca cimentul, betonul sau lemnul.

Tratarea parchetului dupa aplicare

Nu este suficient sa aplici parchetul pentru a te bucura de o podea frumoasa si aspectuoasa in casa ta. Este necesara tratarea podelelor din lemn cu lacuri sau uleiuri pentru parchet, pentru ca acesta sa reziste in timp si sa nu se degradeze.

Lacul pentru parchet se aplica pentru a proteja suprafata acestuia si a ii oferi un luciu aspectuos, acesta se situeaza doar la suprafata podelei si nu este absorbit in interior. Are marele avantaj de a fi rezistent la apa, ceea ce il face usor de intretinut. In functie de aspectul final pe care il doresti, poti alege intre lac ultra lucios, lucios sau mat.

Uleiul pentru podele din lemn este echivalentul modern al cerii pentru parchet. Acesta protejeaza parchetul atat la suprafata, cat si interior, patrunzand in lemn. Parchetul tau va arata natural, ca si cum nu ar fi fost finisat deloc, asa ca este potrivit pentru cei ce doresc un aspect 100% natural.

Daca te-ai decis sa optezi pentru podele din lemn in casa, atunci intra aici si vezi ce solutii lipt lemn sunt potrivite pentru pardoseala ta. Firma Klebrom are peste 20 de ani de experienta in comercializarea adezivilor pentru lipirea parchetului, reprezentand pe teritoriul romaniei firma Klebchemie. Ii poti gasi la sediul din Brasov, de pe strada Durau, nr. 11 sau in sediul din Mures, din localitatea Ungheni, strada Principala nr. 260 sau le poti scrie un e-mail la adresa office@klebrom.ro. Pe site vei gasi si un formular pentru comenzi, care iti va fi de folos atunci cand vrei sa faci o comanda in doar cateva minute.