SocrateOpen ERP amp;CRM solutia completa pentru companiile din zona agro

Teoretic, Romania poate deveni a treia putere agricola a Europei dupa Franta si Germania, iar de acest lucru incearca sa profite la maxim companiile care activeaza deja pe piata agro romaneasca. Tocmai de aceea prioritatile acestora se indrepta inspre optimizarea activitatii de trading cereale, prin automatizarea si simplificarea proceselor critice, inspre posibilitatea trasabilitatii productiei realizate si determinarea profitabilitatii pe tipuri de culturi, precum si inspre eficientizarea costurilor pe care le implica detinerea si folosirea parcului propriu de vehicule si/sau utilaje.

SocrateOpen ERP&CRM, sistemul open source furnizat de BITSoftware, reprezinta, din acest punct de vedere, solutia ideala pentru companiile care isi deruleaza activitatile in zona de agro. SocrateOpen permite imbunatatirea gestionarii trasabilitatii productiei realizate, managementul culturii prin urmarirea profitabilitatii pe tipuri de culturi, realizarea unui sistem de raportare eficienta, cresterea productivitatii angajatilor si posibilitatea operarii in sistem din orice locatie, prin utilizarea interfetei web. Solutia ofera, totodata, o sustinere regionala a business-ului, permitand utilizarea mai multor standarde de contabilitate in paralel, posibilitatea inregistrarii tranzactiilor in mai multe valute in paralel, fiind dezvoltata astfel incat sa ofere prin capabilitatile sale o acoperire globala, fiind totodata o aplicatie adaptata 100% legislatiei si practicilor romanesti.

Spre deosebire de alte solutii de gestiune integrata a afacerilor, SocrateOpen este integrat complet, din punct de vedere functional, cu modulul de Customer Relation Management (CRM), venind astfel in sprijinul organizarii, automatizarii si sincronizarii vanzarilor, marketing-ului, serviciilor pentru clienti si suportului tehnic. Astfel, cu ajutorul modulului de CRM, companiile care activeaza in industria agro isi vor putea optimiza activitatile de ofertare si contractare, isi vor putea imbunatatii gestionarea contractelor si relatia si comunicarea cu partenerii actuali (clienti si furnizori de cereale), atragandu-si si castigandu-si in acelasi timp noi clienti.

In plus, prin intermediul componentei de Fleet Management, SocrateOpen permite un control rapid si eficient asupra tuturor costurilor pe care le implica un parc de vehicule si/sau utilaje si ofera, prin rapoartele sale, o imagine clara asupra tuturor activitatilor derulate, cheltuielilor efectuate si evenimentelor survenite la nivelul fiecarui vehicul/utilaj in parte. Identificarea si particularizarea fiecarui mijloc de transport existent in parcul auto este foarte usoara, modulul permitand o descriere completa a autovehiculului/utilajului cu ajutorul informatiilor referitoare la date tehnice (tip, categorie, motor, capacitati), date de inmatriculare (provizorie/definitiva), date despre contractul de achizitie si tipul acestuia (credit, leasing, custodie etc), costuri, revizii (istoric si planificate), chirii. De asemenea, modulul SocrateOpen Fleet Management a introdus ca functionalitate standard evidenta contractelor de asigurare (RCA, CASCO etc), pentru fiecare masina in parte, administratorul parcului auto fiind notificat cu un numar predefinit de zile inainte despre expirarea fiecarei polite.

Caussade Semences Est Europa SRL, unul dintre cei mai mari amelioratori, producatori si distribuitori de seminte pentru cultura mare si plante furajere care activeaza pe piata din Romania, utilizeaza deja sistemul ERP&CRM de la BITSoftware pentru cresterea competitivitatii intr-o piata in plina expansiune si pentru o urmarire, in timp real, a operatiunilor pe care le desfasoara atat la nivel local cat și la nivel regional, pe pietele din Ungaria, Bulgaria si Moldova.

Unul dintre principalele beneficii resimtite in urma implementarii solutiei SocrateOpen ERP a reprezentat-o modificarea modului de abordare si urmarire a tuturor proceselor din cadrul companiei, avand o contributie semnificativa si la imbunatatirea cash-flow-ului, printr-un control mai bun al creditelor si al soldului, precum si la o mai buna gestionare a culturilor prin masurarea profitabilitatii pe tipuri de culturi. „Decizia Caussade Semences Est Europa de a alege solutia ERP open source oferita de BITSoftware survine in urma unui proces lung de evaluare si selectie a solutiilor existente in piata la momentul actual. Am ales sa lucram cu BITSoftware datorita multiplelor garantii oferite: platforma tehnica competitiva si flexibila prin multiplele customizari pentru specificul de productie, dezvoltare si comercializare al companiei, servicii de calitate si o stransa colaborare intre echipa de implementare BITSoftware si personalul Caussade Semences. Pentru un business ca al nostru, este esential sa iti faci si sa iti mentii clientii multumiti. Iar pentru asta trebuie sa stii in permanenta ce si cata marfa ai in depozit, astfel incat sa poti creste asteptarile clientilor in satisfacerea comenzilor. SocrateOpen ne da posibilitatea sa avem control online asupra calitatii si nivelului stocului, permitandu-ne o fundamentare precisa a necesarului de aprovizionare”, a declarat Monica Crivatu, directorul de operatiuni al Caussade Semences Est Europa.

Pentru mai multe informatii despre solutiile noastre de business, vizitati-ne la http://www.bitsoftware.eu/ro

Despre SocrateOpen

SocrateOpen este o soluție ERP/CRM open source, moderna, adaptabila, de clasa mondiala, care poate fi utilizata pe serverul propriu sau in Amazon Cloud la o fracțiune din costul unui sistem ERP tradițional. Adresata inițial companiilor de servicii, soluția SocrateOpen este utilizata astazi cu succes și de companii din producție și distribuție de bunuri de larg consum, import și distribuție de aparatura medicala, import și distribuție de echipamente electronice, producție agricola, construcții, telecomunicații, producție discreta.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienta, BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM si Business Intelligence (BI) care ajuta companiile din diverse industrii sa-si imbunatateasca productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, si sa realizeze obiectivele de crestere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din Romania care a lansat un sistem ERP&CRM de clasa mondiala, open source – SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distributie, productie si constructii, si una dintre primele companii care a dezvoltat un sistem ERP – Socrate+, implementat pana acum in peste 150 de companii medii si mari din Romania.