fbpx

Siviero Maria: Consumul de gelato italienesc un trend ascendent acum și în România

Brand-ul Siviero Maria a ajuns pe piața din România încă din anul 2010, iar de atunci a înregistrat creșteri constante, chiar foarte accentuate în ultimii doi ani. Siviero Maria este un brand 100% italian, un gelato autentic produs în fabrica din Bentivoglio.
Siviero Maria – gelato 100% italian
„Gelato este o categorie de desert rece care atrage tot mai multi consumatori, pentru că spune o poveste, una veche de peste 5000 de ani și cu iz italian. Siviero Maria continuă această poveste a tradiției și a spiritului italian de la 1958. De asemenea, multă lume călătorește în Italia sau are rude acolo și o dată întorși caută experiența gelato-ului autentic și în țară, de unde si creșterea brandului nostru din ultimii ani.” A declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.
Siviero Maria – poveste de familie din 1958
Povestea Siviero Maria a inceput in 1958 cu Guglielmo Visani, un italian care a făcut din pasiunea sa pentru gelato, o afacere de familie. Și din dorința de a transmite și generațiilor următoare tradiționalele rețete de gelato autentic italian, Guglielmo Visani a dedicat întreaga sa afacere familiei sale și generațiilor următoare, dar, în special, soției sale – Maria Siviero. Astăzi, după aproape 60 de ani, gelato Siviero Maria poate fi savurat în peste 40 de țări.
Gelato vs înghețată
„Siviero Maria este ceea ce numim noi italieni gelato, în adevăratul sens al cuvântului. Gelato nu este doar o simplă traducere in limba italiană pentru cuvântul înghețată. Un gelato italian are cu totul alte caracteristici față de o înghețată: are o textură mai cremoasă, este mai aerată și este făcută din grăsimi vegetale și nu animale. Atunci când vorbiți despre Siviero Maria, vă rog să îi spuneți gelato, și nu înghețată. ” a declarat Claudia Cordenos, director de export Siviero Maria Italia.
În primul rând, un gelato este un desert ce conține un procent de grăsimi de aproximativ 7%, în timp ce o înghețată are un procentaj de până la 20% grăsimi. Și asta înseamnă și mai puține calorii. Iar prin textura sa cremoasă și aerată, îți dă mai puțin senzația de „rece”.
Și, ceea ce este cel mai important, Siviero Maria se produce în continuare în mare măsură artizanal: fiecare caserolă de Siviero Maria este umplută manual – pentru a-i păstra textura cremoasă și decorată manual – de aceea fiecare caserola este unică.
Gelato – un desert ce datează încă din jurul anului 3000 î.H.
Primele informații despre deserturile înghețate datează încă din jurul anului 3000 înainte de Hristos, atunci când asiaticii au început să consume gheață cu diferite arome. Câteva sute de ani mai târziu, faraonii egipteni obișnuiau să își servească oaspeții cu gheață și jeleu din diferite fructe, iar romanii au început să servească gheață cu miere. Astfel, putem considera faptul că gelato este fără îndoială un desert cu o importantă încărcătură istorică.
Despre Siviero Maria
Siviero Maria este un brand de gelato autentic italian, ce poate fi găsit și în România într-o gamă variată de sortimente: de la variantele clasice cu ciocolată, căpșune sau vanilie de Madagascar, la sortimente speciale cum sunt Crema di Firenze, Bacio – ciocolată cu alune sau Fistic Gianduja – fistic cu sirop de cacao. În plus, Siviero Maria are și câteva arome 100% italiene precum Tiramisu, Stracciatella și Affogato all’ cioccolato.
Brandul Siviero Maria este distribuit în Romania de compania Maresi Foodbroker către principalele lanțuri de magazine din țară: Carrefour, Auchan, Billa, Mega Image, Kaufland, Cora, Selgros la pretul recomandat de 21.99 lei.