SIVECO Romania si furnizorul de solutii IT in domeniul medical iSOFT au lansat in parteneriat aplicatia iSOFT Laboratory

SIVECO Romania, cea mai mare casa romaneasca de software, si furnizorul de solutii IT in domeniul medical iSOFT au incheiat, in anul 2010, un parteneriat de colaborare complexa. La scurt timp, acesta a inceput sa se concretizeze prin lansarea aplicatiei iSOFT Laboratory.

Lansarea pe piata romaneasca a aplicatiei iSOFT Laboratory este o consecinta fireasca a parteneriatului, constituind un inceput de bun augur al acestuia.

Cele doua companii au semnat primele trei contracte. Astfel, Spitalul Orasenesc din Targul Bujor, Spitalul de Pneumoftiziologie din Botosani si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti au optat pentru o solutie informatica ce integreaza iSOFT Laboratory.

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana a generat o cerere in crestere pentru solutiile IT de inalta calitate, la standarde din tarile membre cu traditie si rezultate notabile in domeniu. Piata romaneasca a serviciilor de sanatate este una dintre cele mai ofertante piete de profil din regiune, avand cel mai mare potential de dezvoltare din Europa de Est.

Compania iSOFT este prezenta pe piata romaneasca si cu o alta aplicatie din sistemul integrat iSOFT, respectiv cu iSOFT Radiology, instalata in anul 2005, aceasta oferind suport pentru centrele de diagnostic din intreaga tara. Compania iSOFT este lider pe piata de profil din tarile membre ale UE, indeosebi in cele de pe continent. Ea activeaza, de asemenea, si pe alte piete internationale, precum Rusia, Malaiezia, Noua Zeelanda si Libia.

“Strategia noastra pentru urmatorii ani vizeaza oferirea de solutii IT care pot fi comercializate la nivel mondial, fiind adaptate specificului fiecarei piete. Pentru a atinge acest obiectiv, ne bazam pe colaborarea stransa cu parteneri regionali cum este SIVECO Romania”, a declarat Peter Herrmann, Managing Director iSOFT.

La randul sau, SIVECO Romania are in portofoliu referinte importante in domeniu, in Romania, Bulgaria, Croatia, Franta.

“Prin acest parteneriat vom pune la dispozitia sistemului de sanatate solutii performante, certificate la nivel mondial. Din colaborarea noastra, primii care au de castigat sunt pacientii”, declara profesor Traian Ionescu, Consilier al CEO SIVECO Romania.

Despre iSOFT Group
iSOFT Group este una dintre cele mai mari companii furnizoare de solutii IT pentru servicii de sanatate, listata la bursa din Australia.

iSOFT colaboreaza cu specialisti din domeniul medical pentru a proiecta si elabora aplicatii software care sa raspunda tuturor provocarilor din domeniu.

In prezent, peste13.000 de organizatii din peste 40 de tari utilizeaza solutiile iSOFT pentru a administra informatiile despre pacienti si pentru a genera o imbunatatire a proceselor si serviciilor medicale. Dezvoltarea durabila a grupului este sustinuta printr-o planificare atenta si printr-o analiza aprofundata a pietei si prin anticiparea cerintelor clientilor.
www.isofthealth.com

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
www.siveco.ro