SIVECO Romania anunta lansarea Raportului Anual de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila

SIVECO Romania anunta lansarea Raportului de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila, editia 2009, cel de-al doilea document de acest fel al companiei.

Raportul evalueaza in mod obiectiv, critic si transparent progresele care s-au facut in 2009 fata de anul precedent si tintele de dezvoltare pentru acest an.

Documentul devine astfel un instrument de schimbare in organizatie, prin care compania comunica grupurilor cointeresate standardele, obiectivele, performanta economica si sociala, preia feed-back-ul acestor grupuri si redefineste prioritatile in acord cu acesta.

“Realizarea raportului pentru 2009 privind dezvoltarea sustenabila ramane, ca si cel din 2008, inca un demers de pionierat in industria IT romaneasca. El reflecta si evalueaza modul in care ne-am indeplinit angajamentele pe care ni le-am asumat fata de clienti, actionari, angajati, parteneri, comunitate. Si in 2009, implicarea noastra in proiecte cu valoare sociala a fost la fel de consistenta, chiar daca a presupus mult mai multa stradanie decat in anii precedenti, in care climatul economic general era mai prietenos”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director general al SIVECO Romania.

Raportul CSR 2009 contine 14 capitole in care sunt analizate programele de mediu, de civism corporatist, calitate, etica in afaceri, beneficiile sociale ale produselor si tintele de dezvoltare.

Raportul descrie si cuantifica implicarea SIVECO Romania in proiecte cu valoare sociala in care componenta IT joaca un rol esential: proiecte nationale si internationale pentru informatizarea institutiilor de stat si a companiilor private, proiecte pe fonduri structurale in domeniul cercetarii, resurselor umane, medicinii, educatiei, lansarea de noi solutii informatice ecologice care permit folosirea rationala a resurselor necesare oricarei organizatii, implicarea in proiecte educationale care se adreseaza tinerei generatii, planul de mobilitate al angajatilor, planul de achizitii verzi, implicarea angajatilor in sustinerea unor proiecte sociale in nume propriu.

Primul raport CSR (2008) al SIVECO Romania a fost premiat cu prestigioasa distinctie Ruban d’Honneur, la categoria Award for Corporate Sustainability, din partea European Business Awards, pentru inovatia, excelenta si sustenabilitatea in afaceri ale companiei.

Raportul de Responsabilitate Sociala 2009 este accesibil pe www.siveco.ro, la sectiunea Despre SIVECO Romania, capitolul Responsabilitate sociala.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la Inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1.300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise – IHE, Networked European Software and Services Initiative – NESSI) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE).

Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.