Situatii in care ai nevoie de o pompa de san

kidscare.ro

Laptele matern este alimentul ideal pentru bebelusi, iar avantajele alaptarii vizeaza numeroase aspecte, in afara de nutritia de baza. Aceasta ii ofera micutului toate vitaminele si nutrientii necesari in primele luni de viata, crescand imunitatea acestuia si protejandu-l de diverse afectiuni.

Conform specialistilor, nu doar copilasul are de castigat de pe urma alaptatului, ci si mama. Ce se intampla insa atunci cand mama are prea mult lapte sau insuficient, din cauza blocarii canalelor galactofore? In aceste situatii, pompa de san se dovedeste a fi un real ajutor. Este utila si atunci cand mama doreste, pur si simplu, un moment de relaxare, in timp ce micutul este hranit cu laptele matern stocat. Aceasta sarcina poate fi realizata cu succes de catre tatic, cu ajutorul unui biberon care imita fidel forma sanului.

Situatii pe care o mamica le poate intampina in perioada de alaptare

Sani umflati

Imediat dupa nastere, sanii se pot intari si umfla excesiv din cauza cantitatii foarte mari de lapte. Este o situatie cu care se confrunta multe proaspte mamici, in limbajul curent fiind denumita „furia laptelui”. Astfel, chiar daca bebelusul este asezat corect la san, este posibil sa nu se poata hrani suficient. Pompele de san sunt utile in astfel de cazul, continuand procesul alaptarii.

Nevoia de colectare a laptelui matern

Inceperea serviciului, onorarea unei programari, nevoia de odihna, plecatul la cumparaturi, toate sunt situatii cand mama nu mai poate hrani bebelusul direct de la san. In acest caz, laptele matern poate fi colectat cu o pompa speciala, astfel incat micutul sa beneficieze in continuare de alimentul sau preferat. Poti opta pentru o pompa manuala sau una electrica, in functie de frecventa cu care apelezi la ea, precum si in functie de bugetul pe care esti dispusa sa il aloci.

Stimularea lactatiei

Atunci cand bebelusul nu reuseste sa suga suficient lapte din diverse motive, prezenta unei pompe de san este o reala binecuvantare. Aceasta stimuleaza lactatia, astfel incat micutul sa se poata bucura de beneficiile laptelui matern pentru cat mai mult timp.

Canale galactofore blocate

La unele mamici, canalele de scurgere a laptelui se infunda, blocand astfel accesul laptelui la exterior. In aceste situatii, se formeaza un nodul, de marime mai mica sau mai mare. Pentru a preveni aparitia unei infectii, canalele galactofore trebuie deblocate si tratate cat mai repede cu putinta.

Pentru a preveni blocarea lor, este indicat sa iti masezi regulat sanii, sa nu exerciti presiune asupra lor, sa alaptezi frecvent si desigur, sa elimini cantitatea suplimentara de lapte cu ajutorul unei pompe. In acest caz, iti va fi de folos o pompa electrica Kidscare KC103, care intruneste toate caracteristicile unui model complex. Cu ajutorul ei, laptele este extras natural, rapid si rapid, regland puterea de aspiratie dorita.

Gama de pompe electrice pentru san Kidscare se adreseaza tuturor mamicilor care doresc sa obtina un control mai bun in ceea ce priveste hranirea bebelusului lor si care, totodata, vor sa aiba parte de o odihna mai buna in timpul noptii. De asemenea, reprezinta o solutie pentru femeile care se intorc la munca, dar vor sa isi pastreze productia de lapte constanta.