Sistemul digital de supraveghere video. Este acesta, cu adevarat, o necesitate?

14 ianuarie 2019
Autor:
Fortin

Un sistem digital de supraveghere video este un dispozitiv capabil de a capta imagini si clipuri video care pot fi comprimate, stocate sau trimise prin retele de comunicatii. Aceste sisteme de supraveghere video pot fi utilizate pentru aproape orice mediu, in interior sau in exterior, pentru uz personal sau pentru protejarea businessului.

Sisteme supraveghere video – utile pentru siguranta noastra

Principala diferenta dintre un sistem de supraveghere video digitala si un sistem analogic este ca cel digital este capabil sa capteze si sa stocheze semnalul video intr-un format digital. Deoarece datele sunt capturate intr-un mediu digital, acest lucru elimina necesitatea unei conversii. Cele mai multe solutii digitale de supraveghere video pot fi gestionate de oriunde, oferind interoperabilitate. Camerele sunt conectate la retea, iar inregistrarile sunt arhivate digital, ceea ce este considerat economic pentru majoritatea cazurilor.

Exista numeroase avantaje asociate sistemelor de supraveghere video. In comparatie cu sistemele analogice, sistemele digitale de supraveghere video sunt mai usor de instalat si de utilizat. Acestea au o calitate superioara a datelor video si a sunetului, iar in comparatie cu un semnal analogic, informatiile digitale pot fi transmise mai rapid.

Mai mult decat atat, videoclipurile sau imaginile nu au probleme cu degradarea. Scalabilitatea este mai buna pentru sistemele de supraveghere video digitala decat pentru sistemele analogice traditionale. Camerele digitale pot oferi unghiuri de vizualizare mai largi si claritate de inalta definitie pentru imaginile sau videoclipurile capturate.

Comparativ cu alte metode de supraveghere, utilizarea unui sistem video este mai rentabila. Sistemele de supraveghere video pot, de asemenea, sa elimine lacunele in acoperirea de securitate, spre deosebire de sistemele analogice. Productivitatea este crescuta in randul angajatilor implicati in securitate si monitorizare, datorita abilitatilor sistemelor de supraveghere video.

Sistemele avansate de supraveghere video ofera o serie ampla de optiuni suplimentare, cum ar fi integrarea cu aplicatii pentru acces la distanta sau accesarea sistemelor de control de pe diferite device-uri.

Utilizarea sistemelor de supraveghere pentru zonele din afara cladirilor (de exterior) poate fi o modalitate practica si economica de a va proteja si asigura locuinta. Cu toate acestea, exista multe optiuni pentru consumatori si nu toate locuintele sau cladirile au aceleasi nevoi de supraveghere in aer liber.

Una dintre cele mai importante probleme de luat in seama atunci cand vine vorba de o camera de supraveghere video pentru exterior este daca aceasta a fost evaluata ca fiind rezistenta la intemperii si rezistenta la apa. Pe langa aceste aspecte, exista multi alti factori care trebuie luati în considerare atunci cand alegem o camera de supraveghere.

Unghiul de vizionare al camerei determina cat spatiu va acoperi dispozitivul. Lentilele cu unghiuri mai largi ajuta la reducerea numarului de camere necesare pentru acoperirea generala a proprietatii. In functie de acoperirea de care aveti nevoie si de unghiul de vizualizare al fiecarei zone, este posibil sa fie nevoie sa achizitionati mai multe camere sau multi-pachete, pentru a monitoriza mai mult spatiu din jurul cladirii.

Unde gasiti sisteme de supraveghere de inalta calitate?

Monitorizarea pe timp de noapte este una dintre cele mai frecvente avantaje detinute de camerele de supraveghere, iar pentru a obtine o imagine de inalta calitate echipa e-camere.ro recomanda achizitionarea unui sistem de supraveghere cu tehnologie infrarosu (IR).

Vizitand magazinul online e-camere.ro veti observa gama variata de modele cu switch incorporat, care permite activarea, respectiv dezactivarea anumitor comenzi, in functie de conditiile de iluminare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram