Sistemul de aprindere al masinii

reparatii auto in Bucuresti

Sistemele de aprindere a autovehiculelor au evoluat semnificativ de-a lungul anilor pentru a oferi performante imbunatatite, mai fiabile, mai puternice. Astazi exista trei sisteme principale de aprindere si, in ciuda diferentelor dintre ele in ceea ce priveste tehnologia si componentele, toate functioneaza pe aceleasi principii de baza.

Toate sistemele de aprindere a autovehiculelor, cu exceptia dieselurilor, trebuie sa genereze o scanteie suficient de puternica pentru a sari peste golurile bujiilor. Acest lucru se realizeaza utilizand o bobina de aprindere formata din doua bobine de sarma infasurate in jurul unui miez de fier. Scopul este de a crea un electromagnet prin rutarea acumulatorului de 12 volti prin bobina primara. Cand sistemul de aprindere al masinii opreste fluxul de energie, campul magnetic se prabuseste si o bobina secundara capteaza acest camp magnetic si il converteste in 15000 pana la 25000 de volti.

Pentru a genera o putere maxima din amestecul aer-carburant, scanteia trebuie sa se aprinda la momentul potrivit in timpul cursei de compresie. Inginerii au folosit mai multe metode pentru a controla sincronizarea scanteii. Sistemele timpurii au utilizat distribuitori complet mecanici. Urmatoarele au distribuitori hibrizi echipati cu intrerupatoare solide si module de comanda a aprinderii, in special calculatoare low-end. Sistemele moderne de aprindere a autovehiculelor sunt denumite in mod obisnuit bobina, care, pe langa imbunatatirea sicranozarii scanteii, utilizeaza bobine de aprindere reproiectate care genereaza o scantaie mai mare si fierbinte.

Un sistem de aprindere este format din acumulator sau circuit de joasa tensiune, contact, bobina de inductie, ruptor, legatura la masa, circuit de inalta tensiune, distribuitor si bujii. Sunt multe componente, iar legatura dintre ele este complexa, tocmai de aceea o defectiune in cazul sistemului de aprindere necesita neaparat interventia unui specialist.

Service auto autorizat | nordgarage.ro

service auto autorizat

Pentru a repara o defectiune in acest sens, adresati-va unui service auto autorizat care sa va ofere garantia ca totul va functiona bine dupa reparatii. Un astfel de service este Nord Garage din Bucuresti care are oameni pregatiti pentru orice tip de interventie, dar si echipamentele potrivite pentru rezolvarea oricarei probleme din domeniul auto. Doar accesati https://www.nordgarage.ro/ si bucurati-va de reparatii auto in Bucuresti sau doar de diagnostic sigur si sfaturi pertinente!