Sisteme de supraveghere video pentru exteriorul proprietatilor particulare

Nu e lucru usor ca sa alegi un sistem de alarma si monitorizare eficient. Dar niste camere de supraveghere bine alese iti confera, orice s-ar spune, un plus de liniste deloc de neglijat.


Instalarea unui sistem de alarmare si supraveghere eficient va permite ca sa reduceti pe cat posibil riscul de a fi deposedat de bunurile de pe proprietate dvs. individuala (apartament, casa la curte), de aceea este un must have in zilele noastre.


Insă, inainte de a comanda un sistem de supraveghere video ar trebui ca sa faceti niste lucrari de renovare sau/si de reparatii ale locuintei, incepand cu usile si ferestrele.


Daca acest lucru a fost efectuat in mod profesionist puteti de-acum sa va ganditi si la achizitionarea unui sistem de supraveghere video.


Trebuie sa stiti ca piata de profil este intesata de modele, de aceea, mai ales daca aveti nevoie de un sistem exterior de supraveghere video este nevoie de sfaturile unui specialist.


In comert exista doua tipuri de sisteme de supraveghere: analogice si digitale.


Camerele de supraveghere proiectate pentru a fi montate in exterior sunt rezistente la factorii agresivi de mediu, perfect impermeabile. Din acest motiv o camera de exterior nu permite apei si prafului sa o infiltreze si sa o deterioreze.


In plus, aceste modele de camere de supraveghere video externa sunt astfel concepute incat sa reziste bine oricaror acte de vandalism, in conditiile in care, prin definitie, ele sunt de dimensiuni mai mari decat cele ce se monteaza in interiorul locuintei si care, in unele cazuri, sunt atat de discrete incat ajung sa se confunde cu decorul din jurul lor.


Exista camere de supraveghere video ce inglobeaza diverse tehnologii, provenind de la producatori renumiti sau mai putin cunoscuti. Ele au preturi diverse, pentru bugete mai mari sau mai mici.


Exista camere video care realizeaza o supraveghere de ansamblu, extinsa, a unor obiective, zone, dupa cum exista si camere de supraveghere care au senzori ce pot sa ofere la nevoie amanunte ce permit reperarea rapida de persoane si obiecte (placute de identificare a unei masini, spre exemplu).

Specialistii au decis in mod unanim ca nu exista un sistem de supraveghere video perfect pentru orice tip de locuinta, scopul monitorizarii fiind acela care conduce la alegerea unui anumit model de camera video, a locului unde va fi montata si a tipului de lentile necesar.


Mai precis, dupa stabilirea spatiului ce urmeaza a fi supravegheat se calculeaza numarul obiectivelor de interes aflate in interiorul acestuia (casa propriu-zisa, garajul, alte anexe), inclusiv daca ele sunt apropiate sau indepartate unele fata de altele.

Cand ne referim la niste camere de supraveghere video exterioare gradul de iluminare al locului este si el foarte important. La fel si sistemul sau carcasa speciala pentru protectie contra actelor de vandalism.

Iata de ce achizitia unui sistem de supraveghere video exterior bun nu este un demers simplu, asa incat apelati cu incredere la o consultanta de specialitate înainte de a vi-l procura.