Sisteme de supraveghere in fabrica

2 iunie 2014

 Daca lucrati intr-o fabrica probabil va intrebati de sunt necesare camerele de supraveghere instalate pe pereti. Chiar e nevoie sa fiti mereu supravegheati? De ce?

Sisteme de supraveghere de ultima generatie la locul de munca

Intr-o fabrica pe o line de asamblare trebuie sa urmarim foarte multe produse intr-un ritm foarte rapid. Nu puteti angaja pazinici pentru a supraveghea angajatii si sa ii atentioneze de fiecare daca cand nu sunt atenti.  Astfel daca o secunda nu esti pe faza un produs cu defect poate sa treaca pe langa tine. Alt scenariu se intampla in pauza de cafea, cand mergi la cantina si acolo e din nou plin de sisteme de supraveghere video. Astfel se evita neintelegerile dintre colegi la locul de munca. Ei stiu ca sunt mereu priviti de aceste sisteme de supraveghere video astfel isi controleaza emotiile.

Bineinteles ca din punctul de vedere al muncitorilor e enervant sa fie mereu priviti. Aceste sisteme de supraveghere video este o intruziune nedorita, le incalca intimitatea. Angajatorii spun ca aceasta metoda le protejeaza si afacerii dar si muncitorii

Cum pot ajuta aceste sisteme de supraveghere afacerea si muncitorii dumneavoastra?

In anumite fabrici unde se produc substante toxice sau muncitorii ar putea fi expusi la anumite gaze periculoase, angajatii pot supraveghea productia fara sa fie expusi la aceste elemente. In alta fabrica un angajat al camerei de control poate sa atraga atentia muncitorilor cand e o problema in hala de productie. In birou aceste sisteme de supraveghere pot ajuta la descoperirea delapidatorilor si pot prezenta aceste probe cand este necesar. Unii manageri de securitate verifica inregistrarile a sisteme de supraveghere pentru a depista angajatii care fura sau care fac alte activitati suspecte si ar putea pune in pericol viata altor angajati.

Sisteme de supraveghere video ofera avantajul reducerii costurilor prin numarul scazut de oameni angajati la securitate. Doua persoane pot gestiona monitoarele si pot alerta garzile in cazul in care exista probleme.  Sisteme de supraveghere video cu circuit inchis CCTV pot fi vizualizate doar de paznici si de managerii firmei si cu siguranta nu va ajunge la concurenti.

Muncitorii abia se pot obisnuii cu sisteme de supraveghere video. Oamnii se vor impaca cu ideea de supraveghere video atata timp cat aceste sisteme de supraveghere nu interfereaza cu munca lor sau  cu intimitatea lor. Cu toate acestea sisteme de supraveghere pot ajunge in maini gresite si pot fi utilizate in moduri imorale. Astfel afecteaza echilibrul dintre securitate si intimitate.

Insa pentru angajatori aceste sisteme de supraveghere depasesc inconvenientele locului de munca. Dar nu uita pe langa faptul ca te supravegheaza ar putea intr-o buna zi sa te ajute. 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram